Félmillió ember van veszélyeztetett helyzetben

2009. augusztus 11.
Ossza meg ismerőseivel!

    A frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett, hogy már 700 ezer olyan hitelfelvevő van, akinek 90 napon túli a tartozása, és az év végére 70-80 ezer család veszítheti el a lakását, ha a kormány nem hoz végre érdemi intézkedéseket. Szólt arról is, hogy már félmillió ember van veszélyeztetett helyzetben, akiket a kilakoltatás réme fenyeget.

    Mint mondta: a kormány az elmúlt hónapokban jól hangzó ígéretekkel próbálta megnyugtatni a lakásukat féltő embereket, valójában azonban a szocialisták nem állnak ki mellettük és nem akarnak érdemben foglalkozni a katasztrofális helyzettel. Emlékeztetett arra, hogy egy jogszabályban ugyan elővételi jogot biztosítottak az önkormányzatoknak a hitelt fizetni nem tudók lakásának megvásárolására, de néhány héttel később bejelentették: 120 milliárd forintot vonnak el jövőre az önkormányzatoktól. Soltész Miklós szerint így nagyon kevés önkormányzatnak lesz arra pénze, hogy megvegye, (majd bérlésre visszaadja) a bajba jutott családok lakásait. Ha a kormány segíteni akar, ne nyomorítsa az önkormányzati szférát – fűzte hozzá.
        
    Azt is kérte, hogy ha már a szocialisták mindent elszúrtak, akkor figyeljenek oda arra, hogy a családok átmeneti otthonaként, a krízisotthonként ismert ellátórendszer támogatását ne csökkentsék tovább.

    (Forrás: MTI)