Semjén Zsolt az európai parlamenti és önkormányzati választások tétjéről tartott előadást Budapesten + VIDEÓ

2024. április 11.
Ossza meg ismerőseivel!

    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke volt a Kereszténydemokrata Néppárt II. Giesswein Sándor Szakmai Napjának első előadója csütörtökön Budapesten.

    A rendezvényen Sajgó Szabolcs SJ jezsuita szerzetes, a házigazda Párbeszéd Házának igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket és elemezte Ferenc pápa Végtelen méltóság című nyilatkozatát, majd a kereszténydemokrata pártelnök tartotta meg előadását.

    Semjén Zsolt a KDNP értékrendjéről szólva kiemelte:

    legfontosabb összetevői a keresztény civilizáció védelme, a nemzeti elkötelezettség és a családok támogatása”.

    Ez vezérli a KDNP politikáját kormányzati, országgyűlési, önkormányzati és európai szinten egyaránt – tette hozzá.

    Semjén Zsolt hangsúlyozta, hogy – a Fidesszel szövetségben – soha annyi KDNP-s jelölt nem indult még önkormányzati választáson, mint 2024-ben. Ez elsősorban a Latorcai Csaba ügyvezető alelnök vezetésével országszerte zajló kereszténydemokrata pártépítés eredménye. A KDNP elnöke bízik abban, hogy

    a Fidesz-KDNP-szövetség nemcsak megőrzi eddigi önkormányzati pozícióit, de javítani is tud a 2019-es választási eredményeken.”

    Biztos abban, hogy az európai parlamenti választásokat fölényesen megnyerik.

    Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP budapesti főpolgármester-jelöltje és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke

    Több aktuális és fontos kereszténydemokrata kezdeményezésről is beszélt a hallgatóságnak, megemlítve például Hollik István és Nacsa Lőrinc KDNP-s országgyűlési képviselők azon kezdeményezését, mely megtiltaná a 18 év alattiak számára az energiaitalok vásárlását.

    Semjén Zsolt előadásában szólt a közelgő európai parlamenti választások tétjéről is. A Fidesz-KDNP-pártszövetség programját ekképpen foglalta össze:

    no migration, no gender, no war!”.

    Az előadásról készült videó az alábbiakban tekinthető meg:

     

    Fotó: Miniszterelnökség / Botár Gergely
    Szöveg: semjenzsolt.hu