A tehetséges gyermekek taníttatása az egész nemzet érdeke (frissítve videóval!)

2023. szeptember 01.
Ossza meg ismerőseivel!

  A tehetséges gyermekek taníttatása az egész nemzet érdeke, akkor tud egy nemzet gazdagodni minden szempontból, ha a gyermekek tehetsége minél inkább ki tud bontakozni – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke pénteken Budapesten.

  A Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési frakciója idén is csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezet „Iskolakezdés együtt!” elnevezésű adománygyűjtéshez, és ünnepélyes keretek között adták át a képviselőcsoport ajándékait.

  Semjén Zsolt rámutatott: számos olyan segélyforma van, amely egy adott időszakban vagy pillanatban segítséget jelent. Egy gyermek esetében a tanulás lehetősége az egész későbbi életét meghatározza – hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes.

  Aláhúzta: a szegénységből, a hátrányos helyzetből való kitörés is a tanuláson keresztül lehetséges. A tanulás, az, hogy mit tud elérni az iskolában a későbbiekben meghatározza, hogy milyen munkát tud végezni és végső soron majd az egész életét – mondta.

  A KDNP elnöke szerint abban, hogy a gyermekek kedvet kapjanak a tanuláshoz és előre tudjanak haladni, a tanszerek alapvető jelentőséget játszanak.

  Ha egy gyermek tehetsége, amit a Jóistentől kapott nem tud kibontakozni, mert esetleg árva, a szülei nem törődnek vele, hátrányos helyzetű, akkor nem tudja gazdagítani a közösséget sem

  – mutatott rá.

  A tehetséges gyermekek taníttatása az egész nemzet érdeke, akkor tud egy nemzet gazdagodni minden szempontból, ha gyermekek tehetsége minél inkább ki tud bontakozni. Ezért nemcsak az egyes gyermeknek jó a tanszertámogatás, hanem az egész nemzetnek – fűzte hozzá.

  Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője kiemelte: régi hagyomány, hogy együttműködnek az Ökumenikus Segélyszervezettel iskolakezdési akcióban. Felidézte, hogy a Covid idején is több alkalommal igyekeztek támogatást adni a segélyszervezet munkájához.

  Az Ökumenikus Segélyszervezetnek nagyon fontos társadalmi küldetése van, évtizedek óta olyan munkát végeznek példaértékű és nélkülözhetetlen

   

  – mondta a KDNP frakcióvezetője .

  „Jó segíteni, jó érzés adni” – fogalmazott. Hozzátette: igyekeznek a jövőben is mindent megtenni a magyar családok boldogulása érdekében.

  Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója kiemelte: számukra az esélyteremtés olyan fogalom, amely a mindennapokat meghatározza.

  Ez az összefogás is ebbe az irányba mutat, emögött az a felismerés áll, ami a hitvallásuk – fogalmazott.

  Rámutatott: az akciójuk első szakasza sikeresen zárult le, elérték a kétezer tanszercsomagot.

  Minden esetben célzott adományokról van szó, pontosan tudják milyen tanszerekre van szükség és hány éves gyermeknek kell segítséget nyújtani

   

  – jelezte.

  Az eseményről készült videó az alábbiakban tekinthető meg:

   

  Szöveg: MTI
  Fotók: Botár Gergely / Miniszterelnökség