Tárgyalás a Máltai Lovagrend Nagykancellárjával, Riccardo Paternò di Montecupoval

2023. július 28.
Ossza meg ismerőseivel!

    A felek áttekintették a Rend és Magyarország kapcsolatait és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat működését. Semjén Zsolt köszönetet mondott a karitatív szolgálatért, különösen is az ukrajnai menekültek ellátásáért.

    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Riccardo Paternò di Montecupo, a Szuverén Máltai Lovagrend nagykancellárja a mai napon megbeszélést folytattak a Rend római székhelyén.

    Több témát vitattak meg Magyarország és a Lovagrend közötti kiváló kapcsolatokkal összefüggésben.

    Az Oroszországban szabadon engedett, és 2023. június 8-án Magyarországra érkezett 11 korábbi ukrán hadifogoly ügyében a miniszterelnök-helyettes és a nagykancellár megerősítették, hogy a Lovagrend csupán humanitárius segítséget, azaz szállást, élelmet és egészségügyi ellátást nyújtott a Rend elveinek megfelelően, amelyek értelmében ezen humanitárius segítség minden rászorulót megillet nemzetiségi, politikai, felekezeti hovatartozástól és nemtől függetlenül.

    A fentnevezett 11 személyt egyáltalán nem vetették alá korlátozó intézkedéseknek magyarországi tartózkodásuk alkalmával.

    A miniszterelnök-helyettes kifejezte a Magyar Kormány háláját a Máltai Lovagrend felé azon humanitárius segítséggel kapcsolatban, amelyet az a Magyarországra menekült ukrajnai menekültek ezrei részére nyújtott a Rend világméretű humanitárius tevékenysége keretében.