Semjén Zsolt megköszönte a csíkkarcfalvaiak nemzethűségét

2023. július 22.
Ossza meg ismerőseivel!

    Az ember lélek-szellem-test összetettségéből áll, a magyar kormány támogatásai ezt tükrözik, a templomoktól az iskolákon át a sportcsarnokokig – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke szombaton Csíkkarcfalván, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia sportkollégiumának avatóján

    Semjén Zsolt elmondta, hogy az Orbán-kormány több mint háromezer templomot épített, illetve újított fel a Kárpát-medencében, az oktatási rendszert az óvodától az egyetemig megújította, a határokon kívül pedig többek között ezer óvodát épített vagy újított fel.

    Hasonlóan fontosnak tekintik a sport támogatását is, elismerve a régi mondás igazságát: ép testben ép lélek

     

    – fűzte hozzá.

    A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, a magyar kormány a templomoktól az iskolákon át a sportcsarnokokig mindent támogat, ami a magyar megmaradást szolgálja.

    Természetes kötelessége az anyaországnak, hogy a Kárpát-medencei magyarságot támogassa, mert a magyar állam értelme és célja, hogy a magyar nemzet fennmaradjon és minden magyar ember életminősége javuljon – jelentette ki.

    Hozzátette: az anyaországi magyarok sokat köszönhetnek az elszakított területeken élő magyarságnak.

    Mi tanulhatunk tőletek magyarságot, megmaradni akarást. Köszönöm Magyarország kormánya nevében a nemzethűségeteket

     

    – jelentette ki Semjén Zsolt.

    Kelemen Hunor RMDSZ-elnök hangsúlyozta, hogy az intézménnyel gazdagodott Székelyföld.

    Tánczos Barna, az akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke leszögezte: jégkorong nélkül nem lenne teljes a székely identitás.

    Szöveg: MTI
    Fotók: Botár Gergely / Miniszterelnökség