A Szentlélek jelenléte tapintható volt a pápalátogatáskor

2023. május 07.
Ossza meg ismerőseivel!

    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes volt a Bayer show vendége, akivel a pápalátogatásról beszélgetett a műsor házigazdája.

    Ferenc pápa látogatása nagyon sokat jelentett az egész magyar nemzetnek. Erről beszélt az egyházügyekért felelős miniszterelnök-helyettes a Bayer-showban. Semjén Zsolt azt mondta: minimális különbség van a szentatya tanítása és a magyar kormány álláspontja között. Ugyanakkor az ellenzék a pápa apostoli útját is próbálta befeketíteni.

    “Ahhoz, hogy ez a látogatás így sikerült, kellett a szentatya karizmája és mindenekelőtt a Szentlélek. És a Szentlélek tapintható volt ebben a három napban. Óriási büszkeség az országnak, hogy Ferenc pápa itt járt” – hangsúlyozta az egyházügyekért felelős miniszterelnök-helyettes.

    Semjén Zsolt emlékeztetett: a szentatya tanítása és a magyar kormány álláspontja között legfeljebb hangsúlybeli különbségek vannak, hiszen Ferenc pápa megerősített minket többek között a béketörekvéseinkben és a család melletti kiállásunkban is.

    Habár a baloldal ismét politikai kérdést csinált a látogatásból és kormánypárti haszonnak nevezte a pápa ittlétét, a magyar embereknek más volt a véleményük. Rendkívül sokan és szeretettel követték Ferenc pápa magyarországi útját – tette hozzá Semjén Zsolt.

    (Forrás: hirtv.hu)