Túl az egymillió látogatón

2021. október 07.
Ossza meg ismerőseivel!

  Már most több mint 1 millióan látogattak el az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításra, vagy az ahhoz kapcsolódó programokra – közölte a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Megnyílt a román pavilon a Vadászati világkiállításon.

  A Hungexpo, a programsorozat központi eseménye, a budapesti világkiállítás csütörtökön fogadja a 300 ezredik látogatót. Az óriási érdeklődés – mint fogalmazott – a vadászat és a természet tiszteletét, egyúttal “a természet rendje iránti igényt” jelzi. A miniszterelnök-helyettes példátlan sikernek nevezte, hogy szombaton és vasárnap is a befogadóképesség határát közelítve mindkét napon 55 ezer látogatót fogadott a Hungexpo, szerdán pedig a szakadó eső ellenére is több mint 20 ezren jöttek el.

  A balliberális média hazugságkampánya is példátlan, hiszen a kiállítás költségeként számolták a Hungexpo építési kiadásait, noha a felújítás nemcsak ezt, hanem mostantól évi 200 esemény megrendezését teszi lehetővé a vásárvárosban. A főpolgármesternek köszönetet kellene mondania, hiszen a korszerű épületegyüttes bármilyen kiállításnak méltó helyszíne lesz, a leendő vendégek Budapest idegenforgalmát és vendéglátását fogják gyarapítani – jegyezte meg.

  Tanulságosnak tartja azt is, hogy a “balliberális média” először a rendezvény állítólagos érdektelenségét emlegette, majd másnap azzal támadta, hogy a kormány nem készült föl az érdeklődők tömegeire. Semjén Zsolt köszönetet mondott a látogatóknak és az 5 ezer önkéntes segítőnek.

  A rendezvény megvalósításáért felelős kormánybiztos úgy véli, hogy vasárnap estig 100 ezernél is többen érkezhetnek a jövő csütörtökig tartó világkiállításra. Kovács Zoltán külön örömnek tekinti, hogy 56 ezer diák is regisztrált, hiszen – mint mondta – ezt a korosztályt különösen fontos megszólítani.

  Várakozása szerint a látogatói létszámot növelni fogja a csütörtökön kezdődő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) is, amely a világkiállítás mellett 2 pavilonban várja az érdeklődőket.

  Megnyílt a román pavilon a Vadászati világkiállításon.

  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a világkiállítás ezüst fokozatú díszjelével tüntette ki Calin Bibartot, Arad polgármesterét Románia napján az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon 

  (Forrás: MTI, fotó: Miniszterelnökség/Botár Gergely)