Több, mint 1 millió 300 ezer látogató a világkiállításon

2021. október 12.
Ossza meg ismerőseivel!

  Hétfőn, a világkiállítás tizenhetedik napján több mint 35 ezren látogattak el a Hungexpóra, és ezzel a központi helyszín látogatottsága már meghaladja az 508 ezret, az országszerte nagy érdeklődés mellett zajló rendezvénysorozat résztvevőinek száma már 1 millió 300 ezer felett jár – közölte a világkiállítás sajtóirodája kedden az MTI-vel.

  A közlemény szerint a nagy sikerű Fátyol iskolaprogramban eddig már közel 46 ezer diákot láttak vendégül kísérőikkel együtt – a program ma több mint 5200 diák érkezésével folytatódik. A Jószolgálati programban már közel 2300 belépőt igényeltek a fogyatékossággal élőket segítő szervezetek.

  Még három napig várja a látogatókat a nagysikerű “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás központi programsorozata a Hungexpón, a utolsó napokra is változatos kulturális és ismeretterjesztő programokkal készülnek – írták.

  A közlemény szerint a világkiállításhoz kapcsolódó kulturális fesztivál utolsó három napja is tartalmas programokat kínál.

  A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon címmel egy átfogó, eddig soha nem látott fegyvertörténeti kiállítás nyílt a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum vadászati témájú műtárgyaiból. A gyűjteményi anyaghoz mintegy negyven, vadászat ihlette alkotással kapcsolódik a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria.

  Szintén a Vajdahunyad várában tekinthető meg az Iparművészeti Múzeum kerámia- és üveggyűjteményének luxusdarabjaiból összeállított válogatás Terítéken címmel, míg a Szépművészeti Múzeum Augustin Hirsvogel vadak és szárnyasok befogását, elejtését ábrázoló ötvenhárom lapból álló üvegablakterv-sorozatát állította ki.

  A Ludwig Múzeum tereiben, a Metafizikus áthatolás egy zebrán elnevezésű kiállításon közel harminc kortárs képzőművész alkotása által ismerhető meg, hogyan gondolkodnak ma a művészek a természet és a vadászat kapcsolatáról.

  A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a híres vadász, gróf Széchenyi Zsigmond özvegye által megőrzött fotóalbumok képanyagát állította ki, míg az intézmény természetfotó-kiállítása az Erzsébet téren tekinthető meg, ahol a Trash Art Magyarország 2021 Magyarország vadjai tematikájú pályaművei is helyet kaptak.

  A vidéki helyszíneken kedden is folytatódnak a különleges családi programok. Bőszénfán a Vadasparkban a Zselic nagyvadjai című kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők.

  Vásárosnaményban a hét vendégei Kárpátalja és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vadászai lesznek. Emellett tematikus programokat kínálnak az érdeklődőknek: fa-, csontfaragók és vadászkésesek bemutatkozása a mesterek utcájában, a Világjáró Vadászok és a Vadász Könyvklub kiállítása, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kiállítása, Ezer arcú természet fotókiállítás, valamint dámszarvasból készült ételek készítése.

  A programokról, a belépőjegyekről és megközelítési lehetőségekről a https://onewithnature2021.org honlapon olvashatók információk.

  (Forrás: MTI)