Az Osztrák-Magyar Monarchia szervesebb egységet alkotott, mint ma az Európai Unió

2021. július 04.
Ossza meg ismerőseivel!

    Pannonhalmán Habsburg Ottó halálának 10. évfodulóján a nevét viselő alapítvány vasárnapi megemlélkezésén Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott: a Monarchia történetét sokkal jobban a gondolkodásunk középpontjába kellene állítani.

    A miniszterelnök-helyettes vasárnap Pannonhalmán mondott beszédet a Habsburg Ottó Alapítvány megemlékezésén, melyet a szervezet rendezett névadója halálának 10. évfordulóján.

    Semjén Zsolt úgy fogalmazott: a Monarchia történelme megérdemli, hogy jobban részévé váljon gondolkodásunknak, mert Magyarország értékeinek jelentős része a kiegyezés és az első világháború előtt épült.

    Az új kultúra szellemisége pontosan azt fejezi ki, hogy ez a történelmi adottság, ez a történelmi és mentalitásbeli egység olyan értékgazdagság volt – és bizonyos értelemben most is az -, ami lehetőséget adott a közép-európai kisnépek együttműködésének. Az Orbán Viktor által képviselt politika a régió népeinek együttműködését próbalja a V4 keretében a mai szituációban megvalósítani – hangsúlyozta Semjén Zsolt.

    A Hír TV tudósítása ide kattintva tekinthető meg.

    (Forrás: kdnp.hu)