Sorsközösség a magyar nemzettel

2021. június 22.
Ossza meg ismerőseivel!

    A magyar-kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséhez hozzájáruló munkája elismeréseként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Magyar Arany Érdemkeresztet adott át Frank Liu Chi-Jennek, a Pápai Hús Kft. tulajdonosának, a Chi Fu Investment Holdings Group cégcsoport elnök-vezérigazgatójának kedden Budapesten.

    Kövér László, az Országgyűlés elnökének kezdeményezésére, Orbán Viktor miniszterelnök felterjesztése alapján, Áder János köztársasági elnök adományozta a magas rangú állami kitüntetést Frank Liunak – hangzott el az Országházban a ceremónián.

    A rendezvényen Frank Liu érdemei közül említették, hogy a világjárvány kitörése óta 21 millió egészségügyi védőmaszkot adományozott Magyarországnak és a külhoni magyar közösségeknek.

    Felidézték, hogy 2016 őszén a több mint százéves iparági múltra visszatekintő patinás pápai húsüzem pénzügyi értelemben a klinikai halál állapotába került, 600 munkavállaló és 400 környékbeli sertéstartó beszállító a munkanélküliség küszöbén toporgott. Frank Liu azonban megmentette a céget, gazdaságilag talpra állította.

    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok előmozdítása érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként átadja a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetés Frank Liunak, a Chi Fu Investment Holdings Group cégcsoport elnök-vezérigazgatójának. A kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök felterjesztése alapján Áder János köztársasági elnök adományozta. Fotó: MTI/Bruzák Noémi.

    A kitüntetés átadását követően Semjén Zsolt Magyarország kormánya nevében mondott köszönetet a kínai üzletembernek, hogy a pandémia alatt maszkokat adományozott az országnak.

    „Nemzeti büszkeségünket erősíti az, hogy Ön állampolgárként is sorsközösséget vállalt a magyar nemzettel” – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

    Frank Liu, miután átvette a kitüntetést, elmondta: „amit eddig tettem Magyarországon, azért tettem, mert úgy érzem, hogy a magyarság egy sikerre ítélt nép. Minden tragikus történelmi csapás vagy egyéb nehézség ellenére, a magyarok mindig talpra tudnak állni. Ez egy nagyon vonzó magyar képesség, én pedig különösen szerencsés vagyok, hogy egy magyar talpraállási időszakban válhattam az Önök polgártársává” – fogalmazott.

    Hozzátette, közös munkájuk eredményeként a Pápahús munkaközösségénél a korábbi kilátástalanság érzetét felváltotta az önbizalom és biztos benne, hogy a közeljövőben Pápa városával és a magyar kormánnyal együttműködve a Pápahús Közép-Európa egyik legkorszerűbb húsüzemévé válhat.

    (Forrás: MTI)