Az örmény pátriárka köszönetét fejezte ki az üldözött keresztények támogatásáért

2021. június 27.
Ossza meg ismerőseivel!

  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke és Azbej Tristan, az az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Pprogram megvalósításáért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke az elmúlt napokban Örményországba, Ecsmiadzinba látogatott, ahol II. Karekin örmény katholikosz fogadta őket.

  Őszentségével közösen méltatták a két nemzet közötti kulturális és egyetemi szintű kapcsolatokat. Egyetértettek abban, hogy az első keresztény nemzet és Magyarország is a kereszténység védelmében áll.

  A pátriárka köszönetét fejezte ki az elmúlt 2 évben a Hungary Helps – Magyarország Segít Programon keresztül az örményeknek nyújtott humanitárius támogatásért.

  II. Karekin pátriárka, az Örmény Apostoli Egyház feje, egyetemi tanárok és diákok fejezték ki a köszönetüket a magyar embereknek, hogy a konfliktusok, csapások közepette a Hungary Helps – Magyarország Segít Programon keresztül humanitárius segítségnyújtással segítették az örmény embereket a legnagyobb bajban a Közel-Keleten.

  „Nagy megtiszteltetés, hogy a segítségnyújtás megszervezéséért Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrral közösen egyetemi kitüntetést vettem át Örményországban”

  – írta közösségmédia-bejegyzésében Azbej Tristan. „Ez számomra nem csak humanitárius, hanem a családom erdélyi örmény származása miatt mélyen átérzett személyes ügy is” – tette hozzá.

  „Személyesek voltak azok a támadások is, amiket azért intéztek ellenem ellenzéki megmondóemberek, hogy hitelteleníteni próbálják a Hungary Helps Programot. Cinikus módon Gyurcsány Ferenc keresztényellenes baloldali táborából kérték rajtunk számon, hogy miért nem indítunk a szájuk íze szerinti diplomáciai hecckampányt.

  A kereszténygyűlölő Niedermüller Péter és a megrögzötten egyházellenes Dobrev Klára karmesterek vezényletével szólt ez a képmutató kórus Szél Bernadett és Lukácsi Katalin szoprán, Gábor György és Vágó István tenor szólamaival.

  A válasz mindig is adott volt: a Hungary Helps Program nem hecckampányokra, hanem a cselekvő szolidaritásra épül.

  A baloldal képmutatására pedig most az örmények adtak elegáns választ a magyarok felé kifejezett hálájukkal. Ez így kerek” – zárta Facebook-posztját az államtitkár.

  (Forrás: kdnp.hu)