Semjén Zsolt külhoni magyar pártvezetőkkel egyeztetett

2021. február 11.
Ossza meg ismerőseivel!

  “Minden balliberális és utódállami megosztó mesterkedés ellenére teljes a magyar egység a Kárpát-medencében!” – írta közösségi-média-bejegyzésében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke.

  A megbeszélésen – a külhoni magyar pártok vezetői mellett – részt vett Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa és Grezsa István Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos is.

  A nemzetpolitikai államtitkárság közleményében hangsúlyozta: az egyeztetésre azzal a céllal került sor, hogy a nemzetpolitika vezetői és a külhoni magyar szervezetek elnökei áttekintsék az idei évet érintő terveket.

  A felek egyeztettek az egyes régiók helyzetéről és aktuális problémáiról. Egyetértettek abban, hogy 2021-ben, a nemzeti újrakezdés évében kiemelten fontos az egységes Kárpát-medencében való gondolkodás, az anyaország és a külhoni régiók közötti együttműködés, valamint a külhoni régiók egymás közötti kapcsolatrendszerének további erősítése.

  A külhoni magyar szervezetek képviseletében Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, Forró Krisztián, a Magyar Közösség Pártjának elnöke, Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke és Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke vett részt a tanácskozáson.

  (semjenzsolt.hu)