Böjte Csabát tiltja a Facebook, az Antifa erőszakban nem talál kivetnivalót

2020. június 11.
Ossza meg ismerőseivel!

  A Facebook cenzorai szerint Böjte Csaba testvér Trianonra emlékező szentmiséje és erőszak elleni gondolatai sértik az oldal közösségi elveit, viszont az Antifa erőszakra való felbujtása nem. Szerintetek rendben van ez így? – tette fel a kérdést szerdán megosztott Facebook-videójában Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

  Hollik István videójában felidézte: hétfőn letiltotta a Facebook Böjte Csaba Trianonra emlékező szentmiséjét, amelyben az Egyesült Államok erőszakhulláma kapcsán is megosztotta békítő szándékú gondolatait. Mint hozzátette: mindeközben a világon és Magyarországon az Antifa-szervezetek a tüntetések mellett nyíltan erőszakra buzdítanak, a gyújtogatást, a rongálást, a fosztogatást népszerűsítik. A politikus elmondta: a magyarországi Antifa-mozgalom erőszakra felbújtó Facebook-bejegyzésében a közösségi portál nem talált semmi kivetnivalót.

  „Így néz ki a liberális szólásszabadság” – zárta bejegyzését Hollik István.

  Böjte Csaba atya Trianonra emlékező videóüzenetét itt láthatja:

  Böjte Csaba a következőket írta ki közösségi oldalára:

  „Nem hittem, hogy van cenzúra a facebook oldalon, de a Trianon napi szentmisét, az elmélkedéssel együtt törölte ez a közösségi oldal…. ezért újból megpróbálom osztani szomorú szívvel… Döbbenetes, mert valóban semmi kifogásolható nem hangzott el.

  Még volt egy rossz élményem: az Amerikai Zavargások okáról is megosztottam egy írást, ami szintén szőrén szálán töröltek!!

  Félelmetes, de úgy tűnik, hogy a szólásszabadság sérül a szemünk előtt – politikai érdekek miatt….

  Szomorú szívvel, Csaba t.”

  (Forrás: Pesti Srácok)