A 80 éves Gábor Dzsingiszt köszöntötte Semjén Zsolt

2020. március 17.
Ossza meg ismerőseivel!

    Gábor Dzsingiszt, Hollandia korábbi kereszténydemokrata parlamenti képviselőjét, a holland kormány egykori államtitkárát köszöntötte 80. születésnapja alkalmából Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, mely az alábbiakban olvasható.

    Isten éltessen 80. születésnapod alkalmából!

    Nemzetünkért és a kereszténydemokráciáért – az emigrációban is – elkötelezett életed egy kortalan lendülettel munkálkodó ember életútjának mérföldköve. Kereszténydemokrata munkásságod, a magyarság védelme, a holland-magyar kapcsolatok munkálása, mezőgazdasági professzionalitásod, tanulságos könyved – és még sokáig lehetne folytatni a sort – nem kizárólag a Te életed mérföldkövei, hanem példa és útmutatás nekünk!

    Számos hozzád kötődő emléket és kedves gesztust őrzök az elmúlt évtizedekből. Ereklyeként vigyázom azt a CDA-fejléces papíron írt leveledet, amiben rábeszéltél, hogy induljak Giczy Györggyel szemben az elnökválasztáson a KDNP megmentéséért. Ugyanilyen féltett kincs lett az az elnöki kalapács is, amit a ’89-es (újjá)alakuló ülésen Keresztes Sándornak adtál, majd tőle örökül kaptam.

    Az évtizedek alatt velem megosztott bölcs meglátásaidért, tanácsaidért nagy hálával tartozom. Kereszténydemokrata közösségünk nevében is szeretettel és tisztelettel köszöntelek, további életedre Isten bőséges áldását kérem!

    (semjenzsolt.hu)