A kormány az értelmes törekvések számára biztosít forrást

2019. október 09.
Ossza meg ismerőseivel!

    Önkormányzati választási fórum várta kedden este az érdeklődőket Bátaszéken. A zsúfolásig megtelt művelődési házban a Fidesz-KDNP színekben induló helyi képviselőjelöltek – dr. Kostyálné dr. Kovács Klára, Bognár Jenő, Farkas András, Molnár Péter, Papp Dávid, dr. Puskás Imre, dr. Szabó Ákos, Zsikó Zoltán – találkoztak a közönséggel. Horváth István országgyűlési képviselő külön is köszöntötte dr. Tölgyesi Márk polgármesterjelöltet, dr. Horváth Kálmán kormánymegbízottat, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, a Kereszténydemokrata Néppárt elnökét.

    Bátaszék, a fejlődő város! Ezt a címet viselte az a program, melyet dr. Tölgyesi Márk mutatott be, előrebocsátva, hogy az összegzés a helybeliek elgondolásait is tükrözi. Az elsődleges célok közé tartozik a közlekedés, közterület– és a közbiztonság fejlesztése, erősítése. Ezt szolgálja a járdaépítés és felújítás, a vízelvezetés, új parkolók kialakítása, a kamera rendszer bővítése, belterületi kerékpárutak összekötése, a Szekszárd és Bátaszék közötti kerékpárút megépítésének elkészítése. A további csomópontok közé egyebek mellett a korszerű buszváró létrehozása, a zöldterületek növelése, egészségház létesítése, a rászorulóknak házi segítségnyújtás biztosítása, az ipari park bővítése, új munkahelyek teremtése, többfunkciós piac kialakítása, valamint új kulturális központ építése a volt malom területén.

    Semjén Zsolt kijelentette: a kormány szívesen biztosít forrást minden értelmes törekvés számára. De ennek nem politikai, hanem antropológiai feltétele az, hogy a települése érdekében lobbizó vezető képes legyen kapcsolatot teremteni és együttműködni a helyi parlamenti képviselővel, a kormánymegbízottal, az adott minisztériummal és végeredményben magával a kormánnyal.

    (Forrás: TEOL)