Olyan adórendszert és gazdaságtámogatást működtetünk, ami a magyar cégeket segíti

2019. szeptember 11.
Ossza meg ismerőseivel!

    A kormány erejéhez mérten mindig támogatni fogja a gazdaságban már bizonyított magyar családi vállalkozások értékes kezdeményezéseit – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kommunális gépjárművek felépítményeinek gyártásával foglalkozó Seres Kft. felületkezelő üzemének átadásán Barcson kedden. Az átadást követően a KDNP elnöke lakossági fórumon vett részt.

    Hangsúlyozta: Magyarország fejlődéshez szükség van a kormány jó gazdaságpolitikájára, az európai uniós forrásokra, a térségi, megyei, települési vezetők munkájára, de „mindez csak akkor működik”, ha vannak elkötelezett, bátor, tehetséges emberek, akik képesek felépíteni egy céget és van víziójuk arról, miként lehet továbbfejleszteni.

    Az Európai Unió a fejlesztési források biztosításával nem kegyet gyakorol, hanem egy megállapodás rá eső részét teljesíti, amiért mi megnyitottuk piacainkat – mondta.

    Közölte: „vannak olyan érdekeltségek Brüsszelben, amelyek azt gondolják, ezeket a forrásokat nem gazdaságfejlesztésre, hanem sokkal inkább a migránsok betelepítésére – és egyébként teljesen reménytelen integrációjára – kellene költeni”.

    Elmondta, nekünk az a dolgunk, hogy kipréseljük Brüsszelből a pénzt, ami a magyar nemzet gazdagodását, és a fenntartható fejlődést szolgálja.

    Semjén Zsolt hangoztatta, a kormány célja, hogy továbbra is értelmes célokra fordítson forrásokat, „nem engedjük, hogy a mezőgazdaságtól pénzt vegyenek el”.

    A gazdasági növekedés érdekében fontosnak nevezte, hogy stabil állam és kormány, erős politikai hatalom legyen Magyarországon. Kitért rá, hogy a magyar gazdaságpolitika egyik fontos eleme a munkát terhelő adók további csökkentése.

    A miniszterelnök-helyettes az euróról szólva megjegyezte, hogy magyarországi bevezetését azért kell megfontolni, „mert akkor az adókérdésekben is Brüsszelben fognak dönteni és elveszítjük annak a lehetőségét, hogy nálunk legyen a legkedvezőbb adózási kondíció”. „Észnél kell lenni, mert a nemzeti szuverenitás jelenti azt a lehetőséget, hogy olyan adórendszert és gazdaságtámogatást csináljunk, ami a magyar cégeknek segít” – jelentette ki.

    Szászfalvi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője elmondta: Barcs és környéke Magyarország hátrányos helyzetű térségei közé tartozik, ezért minden beruházásnak, minden pályázati támogatásnak történelmi jelentősége van.

    A Seres Kft. beruházása példaértékű, a magyar családi vállalkozás nemcsak álmodott a fejlesztésről, hanem hittel, kitartó és szorgalmas munkával, másokkal együttműködve meg is valósította azt – mutatott rá. A politikus a cég ügyvezetőjét méltatva hozzátette, Seres László nemcsak a társaság működését felügyeli, hanem különböző formában a helyi közösséget is támogatja.

    Biró Norbert (Fidesz-KDNP), a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a mostanihoz hasonló beruházások perspektívát teremtenek a szakembereknek, akiknek így nem érdemes elhagyniuk Somogy megyét, Barcsot, érdemes inkább maradni, vagy ide jönni és új életet kezdeni.

    Kitért rá, a jelenlegi európai uniós költségvetési időszakban Barcs 2,8 milliárd forint Top-forrást nyert el, ami igazolja, hogy a megye és az ország vezetése nem feledkezik el a városról.

    Seres László, a mintegy 100 embert foglalkoztató Seres Kft. tulajdonos-ügyvezetője az MTI-nek elmondta, a 29 éve működő vállalkozás 434 millió forintból, fele részben uniós támogatásból építtette fel 800 négyzetméteres felületkezelő csarnokát, amelybe szerszámgépeket is vásárolt. Az új üzemben félkész- és késztermékek felületének kezelését, érdesítését, festését, magas hőfokú szárítását végezik. Indoklása szerint a beruházásra – amely 15 új munkahelyet teremtett – a cég versenyképes működése miatt volt szükség.

    Seres László beszámolt arról, hogy a vállalkozás termékeinek 20 százalékát exportálja, elsősorban Ausztriába, Csehországba, Szlovákiába és Romániába. A társaság árbevétele 2017-ben 2,5 milliárd, 2018-ban 3,2 milliárd forint volt, és erre az évre is a tavalyihoz hasonlót várnak.

    Az ügyvezető a cég jövőbeni terveiről szólva elmondta, hogy a napokban elnyert 85 millió forintos pályázati támogatásnak köszönhetően elvégzik régi csarnokuk energetikai korszerűsítését.

    Az átadást követően Semjén Zsolt és Szászfalvi László lakossági fórumot tartottak a városban.

    (Forrás: MTI)