Kitüntetés adott át Semjén Zsolt a magyar sport külhoni támogatójának

2019. május 07.
Ossza meg ismerőseivel!

    A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést nyújtotta át Ion Tiriacnak Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Parlamentben.

    A köztársasági elnök által adományozott magas rangú elismerést  a magyar tenisz sportért és az utánpótlás-nevelés fejlesztéséért, valamint Magyarország jó hírnevének öregbítéséért tett erőfeszítéseinek elismeréseként vehette át brassói születésű – idén 80 esztendős – Ion Tiriac, aki a magyar nyelvet gyerekként tanulta meg és mind a mai napig hibátlanul őrzi.

    A neves üzletember és sportszervező személyében Magyarország nagy barátját tisztelhetjük, aki fiatal kora óta gyakran látogatja hazánkat és  jó hírünket viszi a nagyvilágban. Óriási lehetőséget lát abban, hogy Magyarország sport nagyhatalom lehet és ebben ő is aktívan részt kíván venni. A kitüntetett felívelő sportpályafutását jégkorongozóként kezdte, a román nemzeti válogatott tagjaként világbajnokságokon és az innsbrucki olimpián vett részt 1964-ben. Ezzel párhuzamosan teniszezőként több mint 40 címet nyert, többek között a Roland Garrost 1970-ben.

    Profi pályafutását követően is aktív maradt, sportmenedzserként olyan sportolókat nevelt és támogatott, mint Boris Becker és Goran Ivanisevic. Szervezője, tanácsadója és támogatója volt több magas színvonalú nemzetközi teniszbajnokságnak. Ion Tiriac pályafutása során nagy hangsúlyt fektetett a gyerekek sportra és a sport által való nevelésére.

    (semjenzsolt.hu)