Tragikus szimbólum a Notre-Dame-ot sújtó tűzvész

2019. április 18.
Ossza meg ismerőseivel!

    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes exkluzív interjút adott a Hír TV Magyarország élőben húsvéti adásának, amelyben a Macron francia elnök által hirdetett nemzetközi pénzgyűjtő akcióról is kérdezte Földi-Kovács Andrea.

    Ez a szörnyű tragédia nem csak a francia nemzetet érinti, hanem az egyetemes emberiséget, hiszen mindannyiunk keresztény és kulturális örökségének felbecsülhetetlen értéke a Notre-Dame – mondta el Semjén Zsolt a székesegyházat ért tűzvészről.

    A miniszterelnök-helyettes a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt is megjegyezte, ebben a francia szekularista egyházellenes politika vastagon benne van.

    „Franciaországban államosították a templomokat, ehhez képest Franciaország, ami elvileg egy jóléti, nyugati ország, egy töredékét sem volt hajlandó adni a Notre-Dame tatarozásához” – mutatott rá.

    Semjén Zsolt leszögezte, amennyiben nemzetközi mozgalom indul a Notre-Dame támogatására, Magyarország, mint keresztény ország ezt meg fogja fontolni. Hozzátette: eleve nem lett volna szabad hagyni, hogy ilyen lerombolt állapotba jusson.

    A miniszterelnök-helyettes szigorúan magánvéleményét is megfogalmazta a Hír TV műsorában. „Én ebben egy tragikus szimbólumot látok. Az a Franciaország, amelyik megtagadta – mint az egyház legidősebb leánya, hisz úgy hívták régen Franciaországot – a saját történelmét, megtagadta önmagát, megtagadta saját kereszténységét és hitét, ez az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk. Adja Isten, hogy ez a tragédia egy olyan jel legyen, ami felrázza a francia nemzetet és nem csak a templomnak az újraépítése tekintetében, hanem a saját nemzeti önbecsülésük, a saját történelmük, a saját franciaságuk, a saját kereszténységük tekintetében.”

    A teljes beszélgetés alább tekinthető meg:

    (Forrás: kdnp.hu)