A Néppárt térjen vissza keresztény civilizáció értékeihez

2019. március 21.
Ossza meg ismerőseivel!

  A mi célunk az, hogy maradjunk a Néppártban (EPP) és a Néppárt visszatérjen az alapító atyák értékeihez, ami a keresztény civilizáció és a nemzetek Európájának a gondolata – mondta Semjén Zsolt az atv.hu-nak, hozzátéve: „a jelenlegi helyzetben nagy hit kell a Néppárthoz, de nekünk nagy a hitünk”.

  Arra, hogy ez az a helyzet, amikor arról folyik a vita, hogy a Fidesz tagságát felfüggesztik, Semjén Zsolt azzal reagált: „Csigavér, mi maradunk, aztán pedig meglátjuk.

  A KDNP a rendszerváltás óta tagja az Európai Néppártnak és nincs olyan javaslat napirenden, amely a Fidesszel együtt a magyar kereszténydemokraták kizárását vagy tagságának felfüggesztését javasolja – ezt már Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő mondta a pestisrácok.hu-nak. A kormányszóvivő úgy fogalmazott: „Az utolsó leheletünkig küzdeni fogunk, hogy a Néppárt visszataláljon a valódi kereszténydemokrata politikához, addig maradunk tehát, amíg ennek esélyét látjuk.”

  Hollik István azt is elárulta: Semjén Zsolt, a KDNP elnöke több tárgyalást is folytatott az Európai Néppárt egyes tagpártjaival és kiderült: igenis szép számban maradtak még olyan politikusok az EPP-ben, akik társak ebben a küzdelemben.

  Hollik István elmondta: természetesen Orbán Viktor, a Fidesz és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke folyamatosan egyeztet a kérdésben.

  (Forrás: kdnp.hu)