A thaiföldi miniszterelnök-helyettessel tárgyalt Semjén Zsolt

2019. február 15.
Ossza meg ismerőseivel!

    A hivatalos magyarországi látogatáson tartózkodó Chatchai Sarikulya tábornokot, a Thaiföldi Királyság miniszterelnök-helyettesét fogadta magyar kollégája a Miniszterelnökség Karmelita épületében pénteken.

    A találkozón Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes méltatta a magyar-thai kapcsolatok folyamatos erősödését, rámutatott: Magyarország Kormányának a Keleti Nyitás keretében tett gazdaságpolitikai lépései mindehhez nagymértékben hozzájárultak. Kifejtette: meggyőződésünk, hogy a Stipendium Hungaricum felsőoktatási ösztöndíj program keretében Magyarországon tanuló 30 thai hallgató – már tanulmányai alatt, majd diplomával a kezében – hazájába visszatérve, szaktudása mellett, személyes kapcsolataival is hidat épít a két ország között, segítve a gazdasági és kulturális együttműködést.

    Chatchai Sarikulya miniszterelnök-helyettes elismeréssel szólt a két ország kapcsolatáról. Magyar kollégájával egyetértett abban, hogy mindkét állam stratégiai geopolitikai elhelyezkedése kölcsönösen segítheti a V4-ek, illetve az ázsiai térség gazdasági, diplomáciai együttműködését.

    (semjenzsolt.hu)