A májusi EP-választásnak komoly tétje van

2018. december 03.
Ossza meg ismerőseivel!

  Szombaton ülésezett a KDNP Országos Választmánya. Az eseményen felszólalók megerősítették, hogy Magyarország és Európa keresztény gyökereinek, a nemzetállamok sajátos karakterjegyeinek megőrzése jelenleg egyedül a kereszténydemokrata politika alapjain lehetséges. A 2019-es év feladatairól szólva Semjén Zsolt pártelnök kijelentette: a májusi EP-választásnak komoly tétje van Európa és hazánk jövője szempontjából.

  20181201_ (38)_1

  Latorcai János, a Kereszténydemokrata Néppárt Országos Választmányának elnöke, az Országgyűlés alelnöke rávilágított arra, hogy a keresztény világnézeti alapú politizálás sikerének egyik legfőbb záloga a személyes hitelesség, aminek mércéje éppen ebben a politikai közösségben a legmagasabb. Latorcai János szerint képesnek kell lenni mindenkinek a megszólítására, akinek fontos a keresztény kulturális értékek megtartása és az európai nemzetek jövője.

  Harrach Péter frakcióvezető köszöntőjében bemutatta a választások után alakult új parlamenti képviselőcsoport elmúlt időszakban végzett munkáját. Említést tett a képviselők parlamenti felszólalásaiban érintett főbb témákról. A kereszténydemokrata társadalmi kapcsolatok erősítése érdekében tett lépések mellett kiemelte a közösségi médiumokon keresztüli kommunikáció egyre aktívabb használatát is.

  20181201_ (123)

  Semjén Zsolt pártelnök, miniszterelnök-helyettes a legfontosabb aktuálpolitikai kérdéseket ismertető beszédében kifejtette, hogy a hazánkat kormányzó pártszövetség stabil világnézeti alapjait, a történelmi kereszténydemokrata eszmeiséghez való kötődését a KDNP hivatott biztosítani. A párt politikusai és szakemberei fontos területeken vesznek részt a gyermekes családok megerősítését, az ország biztonságát kiemelten kezelő kormányzati munkában.

  Ezzel hozzájárulnak a korunk legfontosabb kihívásaira adott, Európa többi országa számára is példamutató megoldások kidolgozásához. A 2019-es év feladatairól szólva a miniszterelnök-helyettes kiemelte, hogy a májusi EP-választásnak komoly tétje van Európa és hazánk jövője szempontjából.

  valasztmany2018_1

  Az őszi önkormányzati választások kapcsán a megyei közgyűlésekben, nagyvárosokban és kisebb településeken egyaránt szép számmal tevékenykedő KDNP-s politikusok lehetőségeiről is beszélt.

  A közel háromszáz fő részvételével zajló esemény zárásaként Nacsa Lőrinc IKSZ-elnök felhívta a figyelmet a politikába csak most bekapcsolódó fiatalabb nemzedék közéletbe való bevonásának fontosságára. Az ifjú kereszténydemokraták vezetője külön hangsúlyozta a családokkal foglalkozó nemzeti konzultáción való részvétel jelentőségét.

  (Forrás: kdnp.hu)