Szócska Miklós: Meg fogjuk menteni a Kalocsai Kórházat

2010. október 05.
Ossza meg ismerőseivel!

    Ennek kialakulásáért a felelősöket számon kell kérni, nem hagyhatjuk, hogy következmények nélkül maradjon a felelőtlen gazdálkodás. A nyolc éves szocialista-szabaddemokrata kormányzás forrás kivonása, valamint az SZDSZ-MSZP helyi koalíció szakmaiatlan döntéseinek sorozata nem csak a gyermekosztály bezárásához vezetett, de mára a működés biztonsága is veszélyben került.

    A Fidesz-KDNP kormányban olyan irányú szakmai előkészítés zajlik – mondta Szócska Miklós, amelynek eredményeként egyetlen kórházat sem kell majd bezárni, így a Kalocsait sem. Nagyon fontos viszont a járóbeteg-szakrendelés megerősítése annak érdekében, hogy kevesebben vegyék igénybe a kórházi ellátást. A sürgősségi ellátás kiterjesztése során el fogjuk érni, hogy ha egy kisgyermek kezét, vagy lábát töri, ne kelljen Bajára menni gipszelni. – mondta az államtitkár.

    Elkerülhetetlen a diagnosztika megerősítése is, hiszen hónapokat kell várni, és Bajára vagy Kecskemétre kell bejelentkezni egy CT vizsgálatra. Ismerem Dr. Semjén Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnök-helyettes azon ígéretét, mely szerint egy CT berendezés üzembeállítására volna szükség Kalocsán. Ez talán még az idén realizálódhat.

    (Forrás: Kalohírek)