Elsöprő Fidesz–KDNP győzelem

2010. október 04.
Ossza meg ismerőseivel!

    Valami ellen mindig könnyű összefogni, számos ilyen pillanat volt a magyar történelemben. Nagyon kevés olyan alkalom van, amikor egy közösség azt nyilvánítja ki, mit akar, mit tart helyes iránynak – fogalmazott a polgári erők választási győzelmét követően Orbán Viktor, miniszterelnök, a Fidesz elnöke. Semjén Zsolt úgy értékelte a választást, hogy az emberek elégedettek voltak a kormány működésével, így sokan elmentek szavazni.

    A kormányfő köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a vasárnapi önkormányzati választásokon, különösen is azoknak, akik a Fidesz és a KDNP jelöltjeire adták le voksaikat. Mint mondta, „igyekszünk meghálálni a bizalmat”. Úgy látja, „aki nem vett részt a szavazáson, a többiekre bízta a döntést” – azokra, akik felhatalmazást adtak arra: „csináljuk tovább”.

    Történelmi dátum a mai, 1990-et és 2010-et együtt említhetjük majd, 2010 adja meg 1990 értelmét, most teljesedett be – mondta Orbán. Hozzátette: húsz éve abban volt egységes az ország, hogy mit nem akar, arról viszont azóta nem volt megegyezés, hogy mit szeretnénk. Ma ez a vita nyugvópontra jutott – fogalmazott a miniszterelnök.

    Orbán Viktor elmondta, a választók áprilisban a kormányváltásra szavaztak, vasárnap pedig voksukkal megerősítették, hogy helyes irányba halad az ország szekere. Igent mondtak az új korszakra, az irányra, véleményt a kabinet munkájáról – tette hozzá. Mint fogalmazott: a szavazók tettekre mondtak igent, nem csak szavakra. Az ország ma lett igazán egységes, ma szerezte vissza fővárosát – jelentette ki a miniszterelnök. Mint mondta, Budapest eddig mindig vitában volt az ország többi részével, de mától újra a nemzet fővárosa. Hozzátette, ez legalább akkora siker, mint az áprilisi, Magyarország vasárnap átlépte árnyékát. Orbán úgy fogalmazott: a neheze most jön, mindenkire szükség lesz. „Bármi lesz, mi szerényen, alázattal, de a végsőkig ki fogunk tartani” – zárta beszédét a kormányfő.

    Tarlós István: A legnagyobb áttörés Budapesten történt

    A legnagyobb áttörés Budapesten volt vasárnap – kezdte sajtótájékoztatóját Tarlós István. Budapest leendő főpolgármestere köszönetet mondott mindenkinek, aki rá szavazott és azoknak, akik végigcsinálták vele az „elmúlt nagyon nehéz négy évet”. Kijelentette: Budapestnek 65 év után lehet baloldali, liberális, „vagy annak mondott” vezetője után polgári főpolgármestere. „Nem lesz könnyű dolgunk” – szögezte le a Fidesz-KDNP jelöltje, ám hozzátette: a kormánnyal „egy srófra jár az agyunk”.

    Tarlós kilátásba helyezte, hogy szellemiségében is más lesz a főváros, hiszen nagy hangsúlyt fektetnek majd a városüzemeltetésre, nem úgy kezelik majd a közpénzeket, ahogy ez 20 évig volt szokás, és a szabadságfelfogás alatt nem a szabadrablást fogják érteni. „Ember- és politikusszámba fogjuk venni az ellenzéket, szemben azzal a gyakorlattal, amit az előző városvezetés művelt” – mondta Tarlós, aki hozzátette: „semmi akadálya nincs az együttműködésnek, de értékrendünk szerint fogjuk megvalósítani terveinket”. „Budapesten új időszámítás kezdődött” – jelentette ki Tarlós István.

    Semjén Zsolt: Egyetértettek a kormány munkájával

    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a választási részvétellel kapcsolatban vasárnap este újságírók előtt azt mondta: az emberek elégedettek voltak a kormány működésével, így sokan elmentek szavazni. A szocialista tábornak van egy olyan része, amelyik belátta: a kormány eredményei az egész országnak jók, ezért eljöttek ránk szavazni.   
      
    A KDNP elnöke úgy értékelte az eddigi eredményeket, hogy a saját táborunk egyetértett a kormány munkájával, lendületben voltunk, a saját táborunk eljött szavazni. Ugyanakkor érthetőnek tartotta, hogy azok, akik értékrendileg, és szocializációs szempontból MSZP szavazók voltak, és nem akartak a Fidesz-KDNP-re szavazni, azok kiábrándulva a pártjukból, otthon maradtak. Hozzátette: ebből ered a korábbinál kisebb részvételi arány.
       
    Arra a kérdésre, hogy az eddigi szokásoktól eltérően nem Budapesten volt a legmagasabb a részvétel, felidézte, a fővárosban az MSZP-nek és az SZDSZ-nek voltak korábban a legerősebb hadállásai. Az, hogy most Budapesten kevesebben mentek el, pont azt támasztja alá, hogy a saját táboruk elment, a balliberális oldal tábora pedig megoszlott: egyik része a Fidesz-KDNP-re szavazott, egy része a szocialistákra voksolt, míg egy része, miután kiábrándult a saját pártjából, otthon maradt.

    Tizenkilenc kerületben győzött a Fidesz-KDNP

    A legtöbb településen győztek az esélyesek, a megyei közgyűlésekben tarolt a Fidesz-KDNP, miként Budapesten is esélye van a közgyűlési abszolút többség megszerzésére. Budapesten Tarlós István lett az új főpolgármester, Miskolcon szoros küzdelemben a fideszes Krizai Ákos megelőzte az eddigi polgármestert, az MSZP-s Káli Sándort. Debrecenben – immár negyedszer – győzött Kósa Lajos (Fidesz), Szegeden a szocialista Botka László megőrizte pozícióját. Pécsett is Páva Zsolt (Fidesz) marad a polgármester, miként Győrött Borkai Zsolt (Fidesz).

    Budapesten a legtöbb kerületben, tizenkilencben fölényes Fidesz-KDNP győzelem született. A szavazatok 88 százalékos feldolgozottságát tekintve a XI. kerületben Hoffmann Tamás (Fidesz) megelőzte Molnár Gyulát (MSZP), az eddigi polgármestert. A XIII. kerületben viszont a szocialista Tóth Józsefet immár ötödik alkalommal választották meg polgármesternek. A XIX. kerületben Gajda Péter (MSZP), a XX. kerületben Szabados Ákos (MSZP) szintén győzhet szoros küzdelemben, a XXIII. kerületben Geiger Ferenc (Civil Egyesület) lehet a polgármester.

    A budapesti kerületekben a nem végleges eredmények szerint (22:37) az alábbi polgármestereket választották meg:
       
        Budapest, I. kerület – Dr. Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP)
        Budapest, II. kerület – Dr. Láng Zsolt (Fidesz-KDNP)
        Budapest, III. kerület – Bús Balázs (Fidesz-KDNP)
        Budapest, IV. kerület – Wintermantel Zsolt (Fidesz-UE)
        Budapest, V. kerület – Rogán Antal (Fidesz-KDNP)
        Budapest, VI. kerület – Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP)
        Budapest, VII. kerület – Vattamány Zsolt (Fidesz-KDNP)
        Budapest, VIII. kerület – Dr. Kocsis Máté (Fidesz-KDNP)
        Budapest, IX. kerület – Dr. Bácskai János (Fidesz-KDNP)
        Budapest, X. kerület – Kovács Róbert (Fidesz-KDNP)
        Budapest, XI. kerület – Dr. Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP)
        Budapest, XII. kerület – Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP)
        Budapest, XIII. kerület – Dr. Tóth József (MSZP)
        Budapest, XIV. kerület – Dr. Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP)
        Budapest, XV. kerület – László Tamás (Fidesz-KDNP)
        Budapest, XVI. kerület – Kovács Péter (Fidesz-KDNP)
        Budapest, XVII. kerület – Riz Levente (Fidesz-KDNP)
        Budapest, XVIII. kerület – Ughy Attila (Fidesz-KDNP)
        Budapest, XIX. kerület – Gajda Péter (MSZP)
        Budapest, XX. kerület – Szabados Ákos (MSZP)
        Budapest, XXI. kerület – Németh Szilárd (Fidesz-KDNP)
        Budapest, XXII. kerület – Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP)
        Budapest, XXIII. kerület – Geiger Ferenc (Civil Egyesület)

    Egyfős Fidesz-többség Budapesten

    A fővárosi közgyűlésben egy mandátumos többséget szerzett a Fidesz-KDNP (az este 22.46-os adatok szerint). A mandátumok megoszlása (85,84 százalékos feldolgozottságnál): Fidesz-KDNP – 17 mandátum; MSZP – 10 mandátum; LMP – 3 mandátum; Jobbik – 3 mandátum.

    Szombathelyen Puskás Tivadar a befutó

    A Fidesz-KDNP és a Pro Savaria összefogása nyolc esztendő után legyőzte ellenfeleit, megnyerte az önkormányzati választást Szombathelyen, és ezzel utat nyitott a városnak a fejlődésre a hasonlóképp gondolkodók táborában – hangoztatta választási győzelmüket bejelentve Puskás Tivadar. A megválasztott kereszténydemokrata polgármester elmondta: a legfontosabbnak a 86-os út négysávosítását tartja Szombathely és Győr között, s ennek néhány éven belüli átadására ígéretet tesz. Azt is megígérhetem, minden energiánkkal azon leszünk, hogy javítsunk az egészségügy, a szociális ellátás helyzetén Szombathelyen. Hozzátette: elsődlegesnek tarja még a munkahelyteremtést, s igyekeznek majd megállítani és megfordítani a munkahelyek csökkenésének évek óta tapasztalható folyamatát.

    Egerben is megbukott az MSZP mocskolódó kampánya

    Habis László (Fidesz-KDNP) szerezte meg újra a polgármesteri széket Egerben, a munkahelyteremtést, a fiatalok helyben tartását nevezte meg legfontosabb feladatául. Ennek érdekében mintegy 60 pályázatot nyújtott be különböző uniós és hazai fejlesztési alapokra az elmúlt időszakban az önkormányzat. A győzelem egyaránt köszönhető a kormányzó pártok teljesítményének, illetve a személyében képviselt egri lokálpatriotizmusnak – értékelte az eredményt a KDNP országgyűlési képviselője, aki 2006-ban még az Egri Lokálpatrióta Egylet színeiben nyerte el a városvezetői posztot. Ugyanakkor nagyon örül annak, hogy az MSZP által helyben képviselt mocskolódó kampány megbukott. A szavazatok 95,74 százalékos feldolgozása alapján Habis László 54,04 százalékos eredménnyel végzett az élen, Nagy István, az MSZP jelöltje 20,46 százalékot szerzett.

    Vácott a szakmaiság győzött

    Vácott nem az uralkodó politikai trend, hanem a szakmaiság és az eddig végzett munka elismerése határozta meg, hogy kit juttatnak nyerő pozícióba a választók – mondta a polgármesteri posztot elnyert Fördős Attila. A függetlenként KDNP támogatással indult mérnök-közgazdász elmondta, hogy többet tehet majd Vácért, mint a helyi közéletben tulajdonképpen ismeretlenként indult fideszes polgármesterjelölt, Pető Tibor. Véleménye szerint győzelme elsősorban a szakmai tudásnak, az elmúlt években a város érdekében végzett rengeteg munkának és a helyi Fidesz negatív kampányának tudható be, ami a jelek szerint sokaknak nem tetszett, így ez a magatartás „kontraproduktívvá vált”. A küzdelemből nyertesként kikerült Fördős hangsúlyozta, hogy a történtek ellenére a pártszövetséghez tartozónak gondolja magát. Fördős Attila (független) 4.255, Bóth János (MSZP) 4.128, míg  Pető Tibor (Fidesz) 4.100 szavazatot kapott.

    Kalocsán is változás

    Kalocsán Török Ferenc, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 63,26 százalékával győzött a húsz éve a várost vezető Török Gusztáv Andor, a Kalocsa és Környéke Szabadelvű Polgári Egyesület jelöltje ellen. Húsz év után változást ígértünk a kalocsaiaknak, és olyan megvalósítható programot alkottunk, amelyből látták, hogy érdemes bizalmat szavazni nekünk – értékelte a biztos győzelmet Török Ferenc.

    A megyei jogú városok többsége is a kormánypártoké

    Békéscsaba (100 százalék)
    1. Vantara Gyula (FIDESZ-KDNP) – 61,69 százalék (10.821 szavazat)
    2. Miklós Attila (MSZP) – 25,92 százalék (4.547 szavazat)
    3. Kis László (JOBBIK) – 12,39 százalék (2.173 szavazat)

    Debrecen (100 százalék)
    1. Kósa Lajos (FIDESZ-KDNP) – 67,18 százalék (36.062 szavazat)
    2. Dr. Zsiros Zsolt (MSZP) – 13,17 százalék (7.070 szavazat)
    3. Ágoston Tibor (JOBBIK) – 11,72 százalék (6.290 szavazat)
    4. Tóth Csaba (DISZ) – 7,93 százalék (4.254 szavazat)

    Dunaújváros (100 százalék)
    1. Cserna Gábor (FIDESZ) – 47,14 százalék (7.062 szavazat)
    2. Pintér Attila (MSZP) – 29,89 százalék (4.478 szavazat)
    3. Pochner László (Független) – 22,97 százalék (3.441 szavazat)

    Eger (97,87 százalék)
    1. Habis László (FIDESZ-KDNP) – 54,22 százalék (9.862 szavazat)
    2. Nagy István (MSZP) – 20,35 százalék (3.702 szavazat)
    3. Mirkóczki Ádám (JOBBIK) – 12,39 százalék (2.254 szavazat)
    4. Tarsoly József (Független) – 11,07 százalék (2.014 szavazat)
    5. Bányász Róbert (EFVE) – 1,97 százalék (358 szavazat)

    Érd (100 százalék)
    1. T.Mészáros András (FIDESZ) – 54,48 százalék (9.579 szavazat)
    2. Dr. Döcsakovszky Béla (MSZP-KÖZÉRDEK) – 24,36 százalék (4.284 szavazat)
    3. Horváth András (Független) – 10,93 százalék (1.921 szavazat)
    4. Dr. Csőzik László (2030 EGYESÜLET) – 10,23 százalék (1.799 szavazat)

    Győr (100 százalék)
    1. Borkai Zsolt (FIDESZ-KDNP) – 69,67 százalék (26.017 szavazat)
    2. Hegyi Zoltán (MSZP) – 22,50 százalék (8.400 szavazat)
    3. Vörös Gyula (JOBBIK) – 7,83 százalék (2.924 szavazat)

    Hódmezővásárhely (100 százalék)
    1. Dr. Lázár János (FIDESZ) – 66,68 százalék (10.522 szavazat)
    2. Molnár Lászlóné (JOBBIK) – 12,73 százalék (2.009 szavazat)
    3. Havránek Ferenc (ZÖLD BALOLDAL) – 12,31 százalék (1.943 szavazat)
    4. Kis Andrea (MSZP) – 8,27 százalék (1.305 szavazat)

    Kaposvár (100 százalék)
    1. Szita Károly (FIDESZ-KDNP) – 77,12 százalék (16.100 szavazat)
    2. Dr. Lamperth Mónika (MSZP) – 14,86 százalék (3.102 szavazat)
    3. Kováts Imre (Független) – 8,02 százalék (1.675 szavazat)

    Kecskemét (100 százalék)
    1. Dr. Zombor Gábor (FIDESZ-KDNP) – 79,12 százalék (23.085 szavazat)
    2. Király József (MSZP) – 20,88 százalék (6.094 szavazat)

    Miskolc (98,75 százalék)
    1. Dr. Kriza Ákos (FIDESZ-KDNP) – 42,64 százalék (25.097 szavazat)
    2. Káli Sándor (MSZP) – 37,95 százalék (22.334 szavazat)
    3. Szegedi Márton (JOBBIK) – 16,91 százalék (9.954 szavazat)
    4. Hircsu Ákos (SZEME) – 2,49 százalék (1.467 szavazat)

    Nagykanizsa (100 százalék)
    1. Cseresnyés Péter (FIDESZ-KDNP) – 41,06 százalék (5.883 szavazat)
    2. Marton István (Kanizsáért KE) – 19,91 százalék (2.853 szavazat)
    3. Dr. Károlyi Attila József (MSZP-MSZDP) – 18,40 százalék (2.636 szavazat)
    4. Gábris Jácint (JOBBIK) – 10,38 százalék (1.487 szavazat)
    5. Dr. Németh Györgyi Éva (Civil Összefogás) – 10,25 százalék (1.469 szavazat)

    Nyíregyháza (100 százalék)
    1. Dr. Kovács Ferenc (FIDESZ-KDNP) – 50,00 százalék (17.834 szavazat)
    2. Nagy László (MSZP) – 34,24 százalék (12.215 szavazat)
    3. Dr. Gyüre Csaba (JOBBIK) – 15,76 százalék (5.622 szavazat)

    Pécs (100 százalék)
    1. Dr. Páva Zsolt (FIDESZ) – 68,59 százalék (28.600 szavazat)
    2. Meixner András (MSZP) – 18,74 százalék (7.814 szavazat)
    3. Dr. Keresztes László Lóránt (LMP) – 6,51 százalék (2.714 szavazat)
    4. Gyimesi Gábor (JOBBIK) – 6,17 százalék (2.572 szavazat)

    Salgótarján (100 százalék)
    1. Székyné Dr. Sztrémi Melinda (FIDESZ-KDNP) – 51,39 százalék (5.970 szavazat)
    2. Dóra Ottó (TVE-MSZP) – 44,10 százalék (5.123 szavazat)
    3. Bocsó Imre (MUNKÁSPÁRT) – 4,51 százalék (524 szavazat)

    Sopron (100 százalék)
    1. Dr. Fodor Tamás (FIDESZ-KDNP) – 52,79 százalék (11.211 szavazat)
    2. Walter Dezső Péter (Független) – 38,91 százalék (8.264 szavazat)
    3. Gőbl Gábor (JOBBIK) – 5,59 százalék (1.187 szavazat)
    4. Nagy Tamás (Városvédők) – 2,71 százalék (576 szavazat)

    Szeged (100 százalék)
    1. Dr. Botka László (MSZP-ÖSZE) – 52,51 százalék (32.187 szavazat)
    2. B. Nagy László (FIDESZ) – 45,84 százalék (28.096 szavazat)
    3. Dr. Balogh Tibor Zoltán (ZÖLD BALOLDAL) – 1,65 százalék (1.013 szavazat)
    4. Dr. Keresztúri Farkas Csaba (JOBBIK) – A jelölt választójoga megszünt

    Székesfehérvár (100 százalék)
    1. Dr. Cser-Palkovics András (FIDESZ) – 56,46 százalék (18.225 szavazat)
    2. Márton Zoltán (MSZP) – 22,85 százalék (7.376 szavazat)
    3. Gál Péter Pál (JOBBIK) – 9,60 százalék (3.099 szavazat)
    4. Fertő László (CM) – 6,37 százalék (2.056 szavazat)
    5. Juhász László (VÁLASZ) – 4,72 százalék (1.522 szavazat)

    Szekszárd (100 százalék)
    1. Horváth István (FIDESZ-KDNP) – 50,54 százalék (5.683 szavazat)
    2. Dr. Harangozó Tamás (MSZP) – 30,23 százalék (3.399 szavazat)
    3. Andorka Gábor (JOBBIK-VÉDEGYLET) – 19,23 százalék (2.162 szavazat)

    Szolnok (100 százalék)
    1. Szalay Ferenc (FIDESZ) – 60,47 százalék (13.492 szavazat)
    2. Iváncsik Imre (MSZP) – 25,82 százalék (5.762 szavazat)
    3. Nagy Gyula (JOBBIK) – 13,71 százalék (3.059 szavazat)
    ű
    Szombathely (98,57 százalék)
    1. Dr. Puskás Tivadar (FIDESZ-KDNP) – 51,64 százalék (14.523 szavazat)
    2. Dr. Ipkovich György (MSZP-SZTKE) – 39,00 százalék (10.968 szavazat)
    3. Balassa Péter (JOBBIK) – 6,50 százalék (1.827 szavazat)
    4. Dr. Gyimesi József (ESZE) – 2,86 százalék (803 szavazat)

    Tatabánya (100 százalék)
    1. Schmidt Csaba (FIDESZ) – 56,70 százalék (10.428 szavazat)
    2. Lukács Zoltán (MSZP) – 36,57 százalék (6.726 szavazat)
    3. Lengyel Péter (TTE) – 6,74 százalék (1.239 szavazat)

    Veszprém (100 százalék)
    1. Porga Gyula (FIDESZ-KDNP) – 63,94 százalék (11.532 szavazat)
    2. Hartmann Ferenc (MSZP) – 28,65 százalék (5.168 szavazat)
    3. Molnár Ernő (LokálpatriótákVP) – 7,41 százalék (1.337 szavazat)

    Zalaegerszeg (100 százalék)
    1. Gyutai Csaba (FIDESZ-KDNP) – 57,32 százalék (9.836 szavazat)
    2. Major Gábor (MSZP) – 26,86 százalék (4.609 szavazat)
    3. Pete Róbert (JOBBIK) – 15,82 százalék (2.715 szavazat)

    Elsöprő többség a megye közgyűlésekben

    Egyetlen megyegyűlésben sem kényszerül koalícióra a Fidesz, amely a legkisebb arányban a fővárosban és Hevesben győzött, mindkét helyen egyszavazatnyi többsége lesz. A fővárosban és megyegyűlésekben 261 Fidesz-KDNP-s politikus ül majd, 89 mandátumot szerzett az MSZP, 61-et a Jobbik, 5-öt az LMP, további nyolcat lokális szervezetek. A Fidesz-KDNP megyei és fővárosi listáira 1,7 millióan szavaztak – négy éve 1,65 millióan -, az MSZP 686 ezret kapott az 1,1 millióval szemben, a Jobbik-listákra 448 ezer, az LMP-sekre 89 ezer szavazatot adtak le.

    Baranya megye (97,21 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 12 mandátum
    2. MSZP – 3 mandátum
    3. JOBBIK – 2 mandátum
    4. Baranyai Emberek – 1 mandátum
    LMP – 1 mandátum

    Bács-Kiskun megye (99,3 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 16 mandátum
    2. MSZP – 4 mandátum
    3. JOBBIK – 3 mandátum
    4. LMP – 1 mandátum

    Békés megye (99,44 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 11 mandátum
    2. MSZP – 4 mandátum
    3. JOBBIK – 3 mandátum

    Borsod-Abaúj-Zemplén megye (95,24 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 17 mandátum
    2. JOBBIK – 7 mandátum
    3. MSZP – 6 mandátum

    Csongrád megye (96,72 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 12 mandátum
    2. MSZP – 6 mandátum
    3. JOBBIK – 2 mandátum

    Fejér megye (98,33 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 13 mandátum
    2. MSZP – 4 mandátum
    3. JOBBIK – 3 mandátum
    4. FETE – 1 mandátum

    Győr-Moson-Sopron megye (97,74 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 15 mandátum
    2. MSZP – 4 mandátum
    3. JOBBIK – 2 mandátum

    Hajdú-Bihar megye (96,46 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 16 mandátum
    2. JOBBIK – 5 mandátum
    3. MSZP – 4 mandátum

    Heves megye (99,31 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 8 mandátum
    2. MSZP – 4 mandátum
    3. JOBBIK – 3 mandátum

    Jász-Nagykun-Szolnok megye (99,4 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 11 mandátum
    2. MSZP – 5 mandátum
    3. JOBBIK – 4 mandátum

    Komárom-Esztergom megye (97,23 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 9 mandátum
    2. MSZP – 4 mandátum
    3. JOBBIK – 2 mandátum

    Nógrád megye (97,27 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 10 mandátum
    2. MSZP – 3 mandátum
    3. JOBBIK – 2 mandátum

    Pest megye (98,37 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 26 mandátum
    2. MSZP – 10 mandátum
    3. JOBBIK – 7 mandátum

    Somogy megye (96,1 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 10 mandátum
    2. SOMOGYÉRT – 3 mandátum
    3. MSZP – 2 mandátum
    4. JOBBIK – 1 mandátum

    Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (96,65 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 15 mandátum
    2. JOBBIK – 5 mandátum
    3. MSZP – 4 mandátum
    4. ÖSSZEFOGÁS SZSZB – 2 mandátum

    Tolna megye (99,25 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 10 mandátum
    2. MSZP – 3 mandátum
    3. JOBBIK – 2 mandátum

    Vas megye (98,68 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 11 mandátum
    2. MSZP – 2 mandátum
    3. JOBBIK – 1 mandátum
    SZOLIDARITÁS – 1 mandátum

    Veszprém megye (97,95 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 12 mandátum
    2. MSZP – 4 mandátum
    3. JOBBIK – 2 mandátum

    Zala megye (98,53 százalék)
    1. FIDESZ-KDNP – 10 mandátum
    2. MSZP – 3 mandátum
    3. JOBBIK – 2 mandátum

    A 10 ezer fő feletti településeken is elsöprő a siker

    A 10 ezernél több lakosú településeken a nem végleges eredmény szerint (22.46) vasárnap az alábbi polgármestereket választották meg:

        Abony – Romhányiné Dr. Balogh Edit (Független)
        Ajka – Schwartz Béla (MSZP)
        Albertirsa – Fazekas László (Független)
        Baja – Zsigó Róbert (Fidesz)
        Balassagyarmat – Medvácz Lajos Ferenc (Fidesz-KDNP)
        Balatonfüred – Dr. Bóka István (Fidesz-KDNP)
        Balmazújváros – Dr. Tiba István (Fidesz)
        Barcs – Karvalics Ottó (Fidesz)
        Bátonyterenye – Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP)
        Békés – Izsó Gábor (Független)
        Berettyóújfalu – Muraközi István (Fidesz)
        Biatorbágy – Tarjáni István (Fidesz)
        Bicske – Tessely Zoltán (Fidesz-KDNP)
        Bonyhád – Potápi Árpád János (Fidesz-KDNP)
        Budakalász – Rogán László (Fidesz)
        Budakeszi – Dr. Csutoráné Dr. Győri Ottilia (Fidesz-KDNP)
        Budaörs – Wittinghoff Tamás (BFE)
        Cegléd – Földi László (Fidesz-KDNP)
        Celldömölk – Fehér László (CSÖCE)
        Csongrád – Dr. Kőrösi Tibor (Fidesz-KDNP)
        Csorna – Dr. Turi György (CSORNAIPOLGÁRIE.)
        Dabas – Kőszegi Zoltán (Fidesz-DAFI)
        Dombóvár – Szabó Loránd (Független)
        Dorog – Dr. Tittmann János (MSZP)
        Dunaharaszti – Dr. Szalay László András (LDKE-DKE-DNE-DH IPOSZ-DVE-DSE)
        Dunakeszi – Dióssi Csaba (Fidesz)
        Edelény – Molnár Oszkár (Független)
        Esztergom – Tétényi Éva (Független)
        Fót – Cselőtei Erzsébet Mária (Fidesz)
        Göd – Markó József (Fidesz-KDNP)
        Gödöllő – Dr. Gémesi György (GLK)
        Gyál – Pápai Mihály (Fidesz)
        Gyomaendrőd – Várfi András (Fidesz-KDNP)
        Gyömrő – Gyenes Levente Zoltán (GYÖMRŐ 2000 KÖR)
        Gyöngyös – Faragó László (Fidesz-KDNP)
        Gyula – Dr. Görgényi Ernő (Fidesz)
        Hajdúböszörmény – Kiss Attila (Fidesz)
        Hajdúhadház – Csáfordi Dénes (Fidesz)
        Hajdúnánás – Szólláth Tibor Zoltán (Fidesz)
        Hajdúsámson – Hamza Gábor (Független)
        Hajdúszoboszló – Dr. Sóvágó László (Összefogás Hszob)
        Hatvan – Szabó Zsolt (Fidesz)
        Heves – Csáki Zsigmond (Független)
        Isaszeg – Hatvani Miklós (Április 6 Kör-Fidesz)
        Jászberény – Dr. Szabó Tamás (Fidesz)
        Kalocsa – Török Ferenc (Fidesz)
        Kapuvár – Hámori György (Fidesz-KDNP)
        Karcag – Dobos László (Fidesz-KDNP)
        Kazincbarcika – Szitka Péter (MSZP)
        Keszthely – Ruzsics Ferenc (Fidesz-KDNP)
        Kiskőrös – Domonyi László Mihály (Fidesz)
        Kiskunfélegyháza – Kapus Krisztián (Fidesz)
        Kiskunhalas – Gyovai István (Jövőnk Halas)
        Kiskunmajsa – Faludi Tamás (KVSZ-EKE)
        Kistarcsa – Solymosi Sándor (Fidesz-KDNP)
        Kisújszállás – Kecze István (KDNP-Fidesz-N.POLG.KÖR)
        Kisvárda – Leleszi Tibor (Fidesz)
        Komárom – Dr. Molnár Attila (Fidesz-KDNP)
        Komló – Polics József (Fidesz-KDNP)
        Körmend – Bebes István Géza (Fidesz-KDNP)
        Kőszeg – Huber László (Fidesz-KDNP)
        Lajosmizse – Basky András (Fidesz)
        Maglód – Tabányi Pál (PolgáriKör)
        Makó – Dr. Buzás Péter (MSZP-PSZM MAKÓ)
        Marcali – Dr. Sütő László (Nem)
        Mátészalka – Szabó István (Fidesz-KDNP)
        Mezőberény – Siklósi István (Független)
        Mezőkövesd – Dr. Fekete Zoltán (Fidesz-KDNP)
        Mezőtúr – Herczeg Zsolt (Fidesz)
        Mohács – Szekó József (Fidesz-KDNP)
        Monor – Pogácsás Tibor János (Fidesz-KDNP)
        Mór – Fenyves Péter (Fidesz)
        Mosonmagyaróvár – Dr. Nagy István (Fidesz-KDNP)
        Nagyatád – Ormai István (NAGYATÁDÉRT)
        Nagykálló – Juhász Zoltán (Független)
        Nagykáta – Kocsi János (Fidesz)
        Nagykőrös – Dr. Czira Szabolcs (Fidesz)
        Nyírbátor – Balla Jánosné (MSZP)
        Orosháza – Dr. Dancsó József (Fidesz-KDNP)
        Oroszlány – Takács Károly (Fidesz-KDNP)
        Ózd – Fürjes Pál (Fidesz-KDNP)
        Paks – Hajdu János (Fidesz)
        Pápa – Dr. Kovács Zoltán (Fidesz-KDNP)
        Pécel – Szöllősi Ferenc (Független)
        Pilis – Szabó Márton Elemér (Fidesz)
        Pilisvörösvár – Gromon István (VKE)
        Pomáz – Vicsi László Csaba (Fidesz-KDNP)
        Püspökladány – Arnóth Sándor (Fidesz-KDNP)
        Sajószentpéter – Dr. Faragó Péter (MSZP)
        Sárbogárd – Dr. Sükösd Tamás (Fidesz)
        Sarkad – Bende Róbert (Független)
        Sárospatak – Aros János (Fidesz)
        Sárvár – Kondora István (Fidesz-KDNP)
        Sátoraljaújhely – Szamosvölgyi Péter (Fidesz)
        Siklós – Dr. Marenics János (Független)
        Siófok – Dr. Balázs Árpád (Fidesz-KDNP)
        Szarvas – Babák Mihály (Fidesz)
        Százhalombatta – Vezér Mihály (ÉSZKE)
        Szentendre – Dr. Dietz Ferenc (Fidesz)
        Szentes – Szirbik Imre (MSZP)
        Szigethalom – Fáki László (Független)
        Szigetszentmiklós – Szabó József (Fidesz-KDNP)
        Szigetvár – Kolovics János (Fidesz-KDNP)
        Tapolca – Császár László (Fidesz-KDNP)
        Tata – Michl József (Fidesz-KDNP)
        Tiszaföldvár – Hegedűs István (Független)
        Tiszafüred – Pintér Erika (Független)
        Tiszakécske – Kovács Ernő (Fidesz)
        Tiszaújváros – Bráz György (MSZP)
        Tiszavasvári – Dr. Fülöp Erik (JOBBIK)
        Tolna – Dr. Sümegi Zoltán (Fidesz-KDNP)
        Tököl – Hoffman Pál (Fidesz-KDNP)
        Törökbálint – Turai István József (Fidesz)
        Törökszentmiklós – Dr. Juhász Enikő (Fidesz)
        Újfehértó – Nagy Sándor (Független)
        Üllő – Kissné Szabó Katalin (Független)
        Vác – Fördős Attila (Független)
        Várpalota – Talabér Márta (Fidesz-KDNP)
        Vecsés – Szlahó Csaba (Fidesz-KDNP)
        Veresegyház – Pásztor Béla (Független)

    (Forrás: kdnp.hu)

    Kapcsolódó írások:

    596 polgármestere van a Fidesz-KDNP szövetségnek, az MSZP-nek 49

    Elsöprő győzelmet aratott Török Ferenc és a Fidesz-KDNP szövetség Kalocsán