Telt házas lakossági fórum Fajszon

2010. szeptember 23.
Ossza meg ismerőseivel!

    A jelöltként már a 2006-os választásokon is induló Bolvári Gézáné a polgármesterséget nem célnak, hanem eszköznek tekinti ahhoz, hogy a fajsziak olyan faluban éljenek, ahol minden korosztály jól érzi magát. A jövőbeni tervekkel kapcsolatban a polgármester-jelölt elmondta, hogy szeretné a helyi civil szervezeteket és a külső szakértőket aktívabban is bevonni a döntéseket előkészítő munkába, hiszen ők a biztosítékai a lakossággal való megfelelő kapcsolattartásnak. A helyi óvoda-iskola jelenlegi vezetője úgy véli, hogy mint pedagógusnak kötelessége a község jövőjének építése, vezetőként pedig fontos feladata az orvosként, tanárként, jó szakmunkásként helyben letelepedni akaróknak és a községben élőknek a megfelelő élettér biztosítása.

    Bolvári Gézáné szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni az idősgondozás színvonalának növelésére, és pedagógusként úgy véli elengedhetetlen az óvoda-iskola hatékony és takarékos, ha lehet gazdaságilag önálló, megfelelő színvonalú működtetése. „A jövőbeni feladataink közé tartozik egy Tájház, Faluház kialakítása, ahol bemutatásra kerülne településünk történelme, népi értékeink, hagyományaink. A sport területén egy olyan kiszámítható települési sportkoncepciót és finanszírozást kell kidolgozni, amelyben minden korosztály megtalálná a számára megfelelő tömegsport és versenysport kínálatot.” – mondta Bolvári Gézáné a fórumon, aki a belvíz és a csapadékvíz elvezetésének problémáit is orvosolni szeretné ugyanúgy, mint a hiányzó belterületi utak és járdák pótlását, de kiemelt feladatként kívánja kezelni az idegenforgalom fellendítését is.

    „A munkahelyteremtés és az élhető település megteremtése céljából kiemelt feladatnak tartom a vállalkozásbarát önkormányzat megteremtését, vállalkozóbarát környezet kialakítását.” – hangsúlyozta a polgármester-jelölt, akinek meghívására dr. Semjén Zsolt a térség országgyűlési képviselője is ellátogatott a fórumra. A miniszterelnök-helyettes támogatásáról biztosította a jelöltet, és elmondta, hogy a község jól felfogott érdeke, hogy olyan polgármestert válasszon október 3-án, aki hatékonyan tud együttműködni a hasonló értékrenddel bíró megyével, a parlamenti képviselőjével, valamint a kormánnyal, amely együttműködésre Bolvári Gézáné megválasztásával esély kínálkozik.

    (Forrás: Kalohírek)