Nyilvántartásba vette a jelölteket a HVB

2010. szeptember 06.
Ossza meg ismerőseivel!

    A HVB elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választás tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása. Kalocsán a választási bizottság elnöke dr. Somfai Zsolt, tagjai pedig dr. Rigó József valamint Kőszegi Ferenc.

    Pénteken délután érkeztek meg az utolsó ajánlószelvények a Helyi Választási Irodába, így már végleges azon képviselő-jelöltek listája, akikre voksolni lehet az október 3-i helyhatósági választásokon. A polgármesteri székért ketten szállnak harcba, Török Ferenc a Fidesz támogatásával valamint Török Gusztáv Andor a KSZPE támogatásával.

    A 2-es számú választókörzetben hatan indulnak a képviselőségért, az 1-es, 5-ös és 6-os körzetben öt jelölt közül lehet választani, a 3-as, 4-es, 7-es és 8-as körzetben pedig négy jelölt indul.

    Az LMP-nek, a Fidesznek és a Jobbiknak is minden körzetben lesz képviselő jelöltje, a KSZPE hét körzetben indít jelöltet, függetlenként pedig öt jelölt indul négy körzetben. Az MSZP-nek egyetlen körzetben lesz jelöltje.

    Olvassa el a Kalohírek tudósítását!