Nem maradhat ellenzékben Kalocsa

2010. szeptember 22.
Ossza meg ismerőseivel!

    Az újdonsült elnök a hivatalában eddig eltöltött közel két hónapról beszélt a portálnak, amely javában azzal telt, hogy felmérte a DARFT elnökváltás előtti működését, a pályázati pénzek elosztását. Mint mondta, elkeserítő állapotok fogadták, hiszen a 2007-2013 között elkölthető 220 milliárd forintnyi pályázati pénz 80%-át sietve lekötötte az előző, szocialista többségű Tanács, ráadásul a pénzek szétosztása is aránytalanul történt a régió három megyéje között. „Bács-Kiskun megye mind vállalkozó erőben, mind adófizető képességben, mind személyi jövedelemadó fizető erőben, mind lakosság számban egymaga akkora kitevővel rendelkezik, mint Békés és Csongrád megye együttesen. Ennek ellenére, például Csongrádban az egy főre jutó pályázati pénzforrások összege 122 ezer forint volt az elmúlt időszakban, Bács-Kiskunban pedig alig 60 ezer forint.” – tájékoztatott Font Sándor, aki hangsúlyozta, hogy az arányos elosztásra fognak törekedni a jövőben, de az egyeztetésekre csak az önkormányzati választások után kerülhet sor.

    „A fennmaradó szűkös pénzforrás elköltésére sokféle ötlet van, a vállalkozói készség, az önkormányzatok vállalkozó kedve jó, de a pénzeket már csak célirányosan lehet elkölteni. Lényeges, hogy a meghirdetett új Széchenyi Tervvel szinkronban kell majd mindezt megtenni, hiszen elég markáns irányvonalat jelölt ki, melynek lényege a munkahelyteremtés, a hazai turizmus, a vendéglátás, az idegenforgalom fejlesztése. Ez az alap, amire építkezni tudunk.” – mondta Font Sándor, aki a közelgő önkormányzati választásokról is beszélt. Úgy véli, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjein kívül nincs más, akiben a társadalom bízna. A Fidesz egyedül állított annyi jelöltet, mint az összes többi versengő párt együttvéve.

    „Ezeknek a jelölteknek olyan előnye van, mint senki másnak. Látják a város problémáit, azok megoldási elképzeléseit és mögöttük ott áll egy 2/3-os parlament és egy markáns kormány. Ilyen háttérrel egyetlenegy jelölt csoport sem rendelkezik. Ez egy elég komoly lehetőség, így Kalocsa most nem maradhat ellenzékben. A város most egy érdekes korszakot tud lezárni és egy olyan dinamikus, új lehetősége nyílik meg az új városvezetéssel, amely mögött egy 2/3-os parlamenti többség, és egy nagyon markáns, magyarokért küzdő kormány áll.” – hangsúlyozta Font Sándor.

    (Forrás: Kalohírek)