Jakab Ferenc: Nem veszíthetjük el hitünket

2010. szeptember 27.
Ossza meg ismerőseivel!

    Nem ez az első alkalom, hogy a Foktőn élő Rocskár Sándor helyi szobrász alkotását köztéren leplezik le, hiszen az ő keze munkáját dicséri a falu központjában felállított Árpád szobor, valamint a Teremtő Krisztus szobra.

    „Egy településnek nem csak a gazdasági fejlesztése a fontos, hanem az is, hogy az ide érkezőkkel megismertessük az itt élő emberek gondolat és érzésvilágát.” – mondta el Jakab Ferenc polgármester, aki hangsúlyozta, hogy az elmúlt nyolc évben az önkormányzat kiemelt feladatának tekintette köztereinek szépítését. Bukor Lajosné alpolgármester nemcsak szavakkal, de tettekkel is e törekvés mellé állt, hiszen négy éve alpolgármesteri tiszteletdíját a falu szépítésére, a művészetek pártolására adományozza, így Marika néni példamutató cselekedetének köszönhetően újabb alkotással bővült Foktő.

    „Ahogy egy gyökerét vesztett fa egy idő után kiszárad, ugyanúgy félő, hogy a trianoni tragédiával gyökerét vesztett Magyarország is kiszárad, ha elveszítjük hitünket. Most, amikor az Európai Unióban az országhatárok jelképessé váltak, most lehet újra építeni azokat a kapcsolatokat, legyen az emberi vagy gazdasági, amelyek segítségével fel lehet építeni azt a gazdasági egységet, melyet a Kárpát-medence jelent. Úgy vélem ezt az újraépítést a gyerekeknél kell kezdeni, akik számára az iskola előtt lévő gyönyörű alkotás iránymutatást adhat.” – nyilatkozta a portálnak Jakab Ferenc polgármester, aki Bukor Lajosnéval és az alkotóval közösen leplezte le a Magyarok nagyasszonya szobrot.

    (Forrás: Kalohírek)