Bemutatkoztak a kalocsai CKÖ képviselő-jelöltjei

2010. szeptember 21.
Ossza meg ismerőseivel!

    Sztojka István szerint az elmúlt négy év legfontosabb eredménye a Roma Program elindítása volt, amely munkához juttatta a cigányság jelentős résztét. Emellett a kisebbségi önkormányzat által szervezett irodai asszisztens, kőműves és bolti eladó tanfolyamokat elvégezve, közel száz ember szerzett bizonyítványt. Ezt a munkát kívánja folytatni Sztojka István a következő négy évben is. Mint elmondta: „A romák bíztattak, hogy induljak a választásokon, hiszen amit mi elkezdtünk, az jó irányba viszi a roma integrációt.” A rendezvényen a kisebbségi önkormányzat elnöke bemutatta az új képviselő-jelölteket is: Sztojka Mariannt, Sztojka Istvánnét és Korsós Jánost.

    A programon részt vett Agócs János, a Bács-Kiskun megyei Roma Ifjúsági Egyesület elnöke, Török Ferenc, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje és Kamarás István, Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes megbízottja is, aki szerint nagyon fontos események előtt áll az egész ország, így a cigányság is.

    „Október 3-án el kell döntenünk, hogy kik azok az emberek, akik a magyar nemzetet és a cigányságot is képviselni fogják. Sztojka István barátomat rég óta ismerem, megbízható, tisztességes, becsületes cigány ember. Büszkék vagyunk rá, mert sokat tett Kalocsáért. Nagyon fontos, hogy a cigányság elmenjen szavazni, hiszen ezekkel a szavazatokkal tudja Kalocsa roma lakosságának az élére állítani azt, akire büszkék lehetnek, akiben megbízhatnak. Erre alkalmasnak tartom Sztojka István barátomat. Egész Kalocsa változás előtt áll, a városnak is új polgármester-jelöltje van, akire szavazni kell majd.”

    (Forrás: Kalohírek)