A saját értékeinket magunknak kell meghatározni

2010. szeptember 27.
Ossza meg ismerőseivel!

    Semjén Zsolt szerint nagyon nagy hiba volt 1989-90-ben hagyni, hogy a magát médiaértelmiségnek nevező társulat teljesen önkényesen, a saját érdekeinek megfelelően értelmezte a helyzetet, nemcsak a saját liberális felfogását, hanem a jobboldalét is. Szerinte a médiaértelmiség akarta definiálni és sajnos viszonylag sikeresen, mit lehet azon érteni, hogy konzervatív: azt nem a múltban bevált értékek őrzőjeként, hanem ócska, poros, avítt valamiként állították be. Ezért kulcsfontosságú, hogy legalább a saját értékeinket, (…) felfogásunkat, értékrendünket és a politikai helyzet értelmezését a mi értelmezésünkben tudjuk a társadalom felé bemutatni.
        
    A KDNP elnöke szerint ha ezt nem teszik meg, eleve olyan hamis szereposztás alakul ki, amelyből nem lehet jól kijönni. Ennek azért van óriási politikai jelentősége, mert a szocialista párt megroppanása többi között azért következhetett be, mert a jobboldal világossá tudta tenni a közvélemény számára: a legnagyobb blöffjük, hogy az MSZP szocialistának nevezi magát. Az MSZP azért roppant meg, mert a társadalom és a saját szavazói előtt is nyilvánvalóvá vált, hogy a szocialista párt a multinacionális nagytőke strómanja, nem a bérből, fizetésből élők képviselője.
        
    Semjén Zsolt fontosnak nevezte, hogy a Látlelet-konferenciákat mindig úgy szervezik meg, a határon túliak képviselői jelen legyenek. Egyetemes magyarságban gondolkodunk, térben és időben egyetemes magyarságban – jelentette ki a KDNP-s politikus.

    (Forrás: MTI)