A kalocsai Fidesz-KDNP sajtónyilatkozata

2010. szeptember 29.
Ossza meg ismerőseivel!

    Az alábbiakban Varga Nelli sajtóközleményét adjuk közre.

    A választások eldurvulásának megelőzése céljából többek között ezért is kezdeményeztük még a kampány hivatalos indulása előtt, hogy a kalocsai önkormányzati választásokon induló szervezetek fogadjanak el egy helyi választási etikai kódexet. A tervezetet vitára bocsátottuk, majd augusztus 19-én a Hotel Kalocsa konferencia termében került aláírásra a végleges formátumba öltött dokumentum. Ezt akkor mindössze egyetlen szervezet, a Kalocsa és Környéke Szabadelvű Polgári Egyesület nem írta alá, amit akkor annál is inkább furcsának tartottunk, mert Török Gusztáv Andor minden választási kampány alkalmával azt hangoztatta: személyét és családját alaptalan rágalmakkal illetik. Annak ellenére, hogy állítása eléggé megkérdőjelezhető volt, azt hittük, előbb említettek miatt az etikai kódex aláírásának kezdeményezését örömmel veszi majd. Nem így történt. A lejáratással kapcsolatban a volt SZDSZ-es polgármester valóban nagy jóstehetség, ahogy erről nyilatkozott, de az is lehet, hogy nem is kell ahhoz jóstehetség, ha valaki esetleg már előre tudja, hogy mi fog terjedni ellenfeléről.

    Amíg a Fidesz-KDNP jelöltjei – ígéretükhöz híven – nem foglalkoztak sem a KSZPE, sem más jelölőszervezet jelöltjeivel, addig Török Ferenc ellen összehangolt lejárató kampány folyik, melynek zászlós hajója a Kalocsai Néplap és a Kalocsa Városi Televízió. Ezzel egyidejűleg ezen médiumok – nem meglepő módon – a városban közkézen forgó, Török Gusztáv Andorra nézve kellemetlen, és kínos tényekről említést sem tesznek. Ha másért nem, hát a választási törvényben szabályozottak miatt illő lett volna, ha legalábbis törekszenek az egyenlő esélyek elvének betartására. Nem a Fidesz-KDNP jelöltjei miatt, hanem a választópolgárok miatt, akik azt várják el tőlünk, hogy érdemi vitát folytassunk. Nem így lett.

    Ennek ellenére a Fidesz-KDNP összes jelöltje – az Etikai Kódexnek megfelelően – a tényeken alapuló, nyugodt hangvételű, érveket felsorakoztató kampányt folytatott, és olyan programot állított össze, ami az itt élők véleményén és igényein alapul, és aminek középpontjában a város felemelkedésének lehetőségei állnak.

    Kalocsa, 2010. szeptember 27.
    Varga Nelli kampányfőnök
    Fidesz-KDNP

    (Forrás: Kalohírek)