Tisztességes kampányt akar a kalocsai Fidesz és a KDNP

2010. augusztus 10.
Ossza meg ismerőseivel!

    A jelenlegi, SZDSZ színekben megválasztott polgármester elmúlt hetekben megjelent nyilatkozatai arra utalnak, hogy vélhetően a hatalmához való ragaszkodás miatt félő, hogy az előttünk álló kampányidőszakban a Fidesz jelöltjeinek minden idők legmocskosabb támadásait kell majd eltűrniük.

    A lakossággal való személyes kapcsolattartásból számunkra egyértelmű, hogy Kalocsa polgárai a város problémáira megoldást kínáló terveket és intézkedéseket várnak tőlünk, nem pedig személyeskedő csatározást. Ezért az országgyűlési kampányhoz hasonlóan a jelöltjeink nem kívánnak a sárdobálásban részt venni, így a polgármesterjelölt és a képviselőjelöltek is megfelelő nyugalommal kezelik a már megkezdődött lejáratásokat. Teszik ezt mindaddig, amíg az ellenérdekelt fél nem lépi át a jogszerűség kereteit.

    Azonban a kampány tisztaságának megőrzése érdekében egy helyi, a 2010-es önkormányzati választásokra összeállított Etikai Kódexet bocsátunk vitára, hogy elfogadásával minden kalocsai polgár nyugalmát biztosíthassuk a kampányidőszakra.

    Ezúttal kérjük valamennyi jelölőszervezet képviselőjét, illetve a független jelölteket, hogy augusztus 13-ig tegyenek javaslatot az Etikai Kódex-szel kapcsolatban, majd aláírásukkal fogadják el azokat az elveket, amelyek hozzájárulnak a választási időszak tisztaságának megőrzéséhez.

    Kalocsa, 2010. augusztus 06.
    Varga Nelli kampányfőnök
    Fidesz-KDNP

    (Forrás: Kalohírek)