Tavasszal tesszük fel az „i”-re a pontot

2010. augusztus 20.
Ossza meg ismerőseivel!

    Kalocsán is olyan városvezetésre van szükség, amely jól együtt tud működni a Fidesz–KDNP-kormánnyal, s a hasonló politikai többségű megyei önkormányzattal – mondta a kereszténydemokrata politikus a helyi Fidesz-KDNP kampánynyitó rendezvényén.

    Semjén Zsolt hangsúlyozta: adja Isten ezt a bölcsességet a kalocsaiaknak, hogy saját érdekeikre hallgassanak, és támogassák Török Ferencet, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét és csapatát. Beszédében visszautalt a kormányváltás óta meghozott intézkedésekre, melyek alapvető változást hoztak az ország életében. „Nem egy elosztáslogikában, hanem szabadságlogikában gondolkodunk” – mondta.

    A jövőről szólva utalt arra, hogy olyan adókedvezményeket terjeszt a Parlament elé a kormány, mely segíteni fogja a családok életét. „A szociális igazságosság jegyében” határt kellett szabni a végkielégítéseknek – fűzte hozzá. Emlékeztetett arra, hogy az arányos közteherviselés szellemében megadóztatták a bankokat.

    „Hatályba lép a kettős állampolgárságról szóló törvény” – emelte ki, s ezt a bejelentését nagy taps fogadta. Mint mondta, helyesnek tartja azt, ha egy Magyarországon élő nemzetiségi felveszi a román, szlovák, szerb vagy horvát állampolgárságot, de elvárja azt, hogy ne támasszanak akadályt a magyar állampolgárság felvétele elé a szomszédos államok sem.

    Az „i”-re a pontot tavasszal fogjuk feltenni, amikor elfogadjuk az új Alkotmányt, amely figyelembe veszi a magyar tradíciót, s a keresztény gyökereinket – mondta a miniszterelnök-helyettes.

    Török Ferenc, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje beszédében elmondta: szülővárosát egy élhető, újra működő európai várossá szeretné fejleszteni. Elmondta: 1998-ben költözött Budapestre, de figyelemmel kísérte a város életét. A sikeres vállalkozó – mint kifejtette – polgármesterként munkahelyeket szeretne teremteni, a fiatalok számára pedig ismét vonzóvá szeretné tenni a települést. A pedagógus végzettségű polgármesterjelölt két éve költözött vissza Kalocsára, és azóta ismét aktívan részt vesz a helyi közéletben. „A munkahelyteremtés polgármestere akarok lenni” – emelte ki programjának fő mondanivalóját Török Ferenc.

    Török Ferencet, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét az Összefogás Kalocsáért Egyesület is támogatja. Több százan vettek részt a Fidesz-KDNP kampánynyitó rendezvényén a Kalocsa Hotel udvarán felállított sátorban.

    Kalocsa jelenlegi polgármestere, Török Gusztáv Andor 1990 óta vezeti a várost. Az ezer éves érseki székhelyen a szavazók eddig mindig az SZDSZ jelöltjét választották meg a település élére. Az SZDSZ-ből kilépett, párt nélkül maradt polgármester függetlenként indul a választáson.

    (Forrás: MTI, Index)