Nyugalomra, biztonságra és kiszámítható jövőre van szüksége Kalocsának

2010. augusztus 29.
Ossza meg ismerőseivel!

    – Mit szól a kampány hangulatához, milyen visszajelzéseket kaptak a lakosoktól?

    – Őszintén be kell vallanom vegyesek az érzéseim. Egyfelől csalódott vagyok, mert meggyőződésem, hogy a kampánynak a józan észről, Kalocsa problémáira adott válaszokról, a sikeres jövőnk érdekében megalkotott programokról kellene szólnia. Ehelyett a mostani vezetés képviselői riogatják városunk közalkalmazottait és mindenféle alaptalan vádakkal illetik személyemet. Itt szeretném megjegyezni, hogy az általunk kezdeményezett választási etikai kódexet minden jelölő szervezett aláírta, kivéve a kalocsai szabadelvűek. De lelkük rajta, az illetékeseket minősíti! Én eddig se és ezután sem vagyok hajlandó lemenni erre a szintre.

    Másfelől és igazán ez a lényeg hihetetlen sok bíztatást kapok az emberektől és azt érzékelem, hogy igazi váltó hangulat van Kalocsán!
    Az elmúlt 10 napban képviselő-jelöltjeinkkel több mint 3000 családdal találkoztunk személyesen. A beszélgetésekből világosan kiderült, hogy soha nem volt még ilyen nagy az igény a változásra, mint most. A kalocsaiaknak igen is van véleményük a város életével kapcsolatban, ezért rendkívül pozitívan viszonyultak ahhoz, hogy a Fidesz helyi jelöltjei párbeszédet kezdeményeztek az emberekkel és kikérték a véleményüket közös jövőnk alakításáról.

    – Sok újdonságot látok a kampányukban, többek között saját internetes honlapja is van. Várhatunk még más meglepetést is?

    – Igen már az interneten is elérhető vagyok, ajánlom mindenki figyelmébe a www.torokferi.hu oldalt, ahol napi szinten frissülő anyagokban ismerhetik meg elképzeléseinket, és egy kicsit a magánéletünkbe is bepillanthatnak az olvasók. Az „Üzenjen Nekem” menüben pedig közvetlenül hozzám küldhetik el ötleteiket, vagy esetleg a problémáikat, amit lehetőség szerint igyekszem személyesen megválaszolni. A kérdésével kapcsolatban igen, lesznek még kreatív ötleteink a kampányban, de a fő hangsúlyt továbbra is a személyes párbeszédre kívánjuk fektetni.

    – Szakmai programjuk bemutatását mikorra tervezik, egyáltalán terveznek-e ilyet?

    – Természetesen tervezzük, különben hogyan is várhatnánk az emberektől, hogy bennünket tiszteljenek meg bizalmukkal? Komoly szakmai programot kell lefektetnünk és válaszokat kell adnunk városunk súlyos problémáira. A kórház csődhelyzete, a 20 %-os munkanélküliség, a fiatalok elvándorlása, a város eladósodása mind-mind olyan probléma, amit csakis egy jól megtervezett koncepcióval, és az azt megvalósítani tudó emberekkel vagyunk képesek orvosolni. Naponta 6-8 szakmai tárgyalást bonyolítunk a különböző szakterületek ismert képviselőivel, hét szakterületen: oktatás, egészségügy-szociális szektor, városüzemeltetés, infrastruktúrafejlesztés, turizmus-idegenforgalom, EU fejlesztések, sport-ifjúság alakítottunk kiscsoportos szakmai kollégiumokat, és az itt kialakított tervek fogják egy sikeres választás után Kalocsa új irányait meghatározni.

    – Elárulná, hogy milyen a kapcsolata az új kormányzattal, ugyanis az embereket érdekli, hogy milyen lobbi erőt tud mozgósítani, amennyiben Önt választják meg Kalocsa következő polgármesterének?

    – Úgy gondolom, hogy ezen a téren állunk a legjobban! Dr. Semjén Zsolt és Dr. Bagó Zoltán személyében eleve Fideszes miniszterelnök-helyettes képviselője és EU parlamenti képviselője van Kalocsának. Mindkettőjükkel napi kapcsolatban állok, de terveim szerint szeptemberben több miniszter és államtitkár is elfogadja a meghívásomat és tiszteletüket teszik Kalocsán. Ezek a találkozások kitűnő alkalmak lesznek városunk problémáinak és fejlődési lehetőségeinek kormányzati szintű egyeztetésére! Ebbe a sorba illeszkedik Czene Attila sportért felelős államtitkár kalocsai látogatása is, ahol a helyi sportélet képviselői ismerhették meg az új sport koncepciót és fogalmazhatták meg kérdéseiket és elvárásaikat.
    Összefoglalva van jó helyi csapatunk, van kormányzati hátterünk, úgy gondolom programunk megfelelő válaszokat fog adni Kalocsa problémáira! Ha ezeket összeadjuk, felelőséggel mondhatom, miden szempontból készen állunk városunk irányításának átvételére. Kalocsának nyugalomra, biztonságra és kiszámítható jövőre van szüksége, október 3. után minden tudásommal ezért kívánok dolgozni.

    (Forrás: Kalohírek)