Elfogadták a választási etikai kódexet

2010. augusztus 24.
Ossza meg ismerőseivel!

    A jelölteket állító szervezetek, független jelöltek augusztus 13-ig tehettek javaslatot a kódexben megfogalmazottakkal kapcsolatban. Majd 19-én csütörtökön délelőtt a Hotel Kalocsa konferencia termében került aláírásra a végleges formátumba öltött dokumentum, melyet a Fidesz-KDNP Szövetség, a Jobbik, és az LMP képviselője, valamint egy független jelölt, Bolvári Ferdinánd írta alá.

    A választásokon induló szervezetek közül egyedül a többnyire volt SZDSZ tagokból alakult KSZPE maradt távol a kezdeményezéstől. Loibl László az egyesület elnöke – jelenleg SZDSZ színekben listáról bekerült alpolgármester – a jelöltbemutató tájékoztatójukon elmondta, hogy azért nem kívánják aláírni a dokumentumot, mert szerinte éppen azok sértik, meg akik szorgalmazzák annak elfogadását: – „Néhány szórólapban elég sok valótlan állítást jelentettek meg, volt köztük olyan is, ami egekbe vázolta a város eladósodottságát, ami egyébként örültség.” – nyilatkozta Loibl. A liberális politikus arról viszont nem ejtett szót, hogy volt párttársa, egyesületük polgármester-jelöltje a választásokkal kapcsolatos eddigi megnyilatkozásaiban többnyire ellenfele, Török Ferenc a Fidesz-KDNP jelöltjének lejáratásával foglalkozott, hasonlatosan a 2006-os kampányhoz. Ebből inkább arra lehet következtetni, hogy a liberálisoknak továbbra sincs előremutató elképzelésük a város legnagyobb problémájának megoldására a munkahelyteremtésre, amit a jobboldali jelölt a legfontosabb programelemének határozott meg.

    Sajnos úgy tűnik, hogy a húsz éve hatalmon lévők, csak a lejárató kampányban éreznék magukat egyenlő félnek a Fidesszel szemben, ami zsákutcának tűnik a 2010-es önkormányzati választásokon. A városban élőket egyáltalán nem érdekli, hogy ki milyen mocskot képes a másikról összehordani, sokkal inkább kíváncsiak a kalocsaiak, arra, hogy melyik Török képes a munkahelyteremtés mezején hiteles programmal előállni.

    (Forrás: Kalohírek)