Együtt ünnepeltek Miskén

2010. augusztus 26.
Ossza meg ismerőseivel!

    Ünnepi köszöntőjében Illés Attila elmondta: „Nagyon örülök, hogy polgármestere lehetek a falunak, és szeretném mindig együtt, mosolyogva látni az embereket. Az utóbbi években sajnos javarészt nem ezt éltük meg, de bízom abban, hogy a jövő ezt tartogatja. Ennek a jövőnek a szelét hozta el nekünk dr. Semjén Zsolt és az a csapat, amelyet képvisel.”

    Az ünnepségen részt vett dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, országgyűlési képviselőnk, aki beszédében hangsúlyozta: „Egy létszámában kis nemzetnek, mint a magyar, csak akkor van megmaradási esélye, ha minden egyes emberben benne él a nemzet történelme és kultúrája.”

    A miniszterelnök-helyettes szerint a falunapoknak, közösségi rendezvényeknek a jelentősége abban rejlik, hogy a saját kultúránkat egy egészséges lokálpatriotizmussal tudatosítsuk magunkban, és hogy levonjuk a történelmünkben rejlő tanulságokat. „Ha végignézünk a magyar történelem évszázadain, akkor azt látjuk, hogy nemzetünk mindig akkor gazdagodott, amikor hűségesek voltunk a Szent István-i örökséghez, és mindig akkor torkollott katasztrófába, amikor letértünk a Szent István-i útról. Ezért a legfontosabb, hogy visszakanyarodjunk erre az útra, mert ez az, ami lehetővé teszi a boldogulást.” – hangsúlyozta dr. Semjén Zsolt, aki szerint azért nem fognak rajtunk az évszázadok, azért nem tűntünk el más nemzetekkel, mert volt egy Szent Istvánunk, aki a kereszténység örök fundamentájára építette fel a magyar nemzet katedrálisát.

    Kiemelte: „Szent István legfontosabb jelzője az, hogy ország építő. Nemcsak a magyar államot alapította meg, előrelátó módon az ország építésében megalkotta a vármegyéket, egyházmegyéket hozott létre, melyek a mai napig fennállnak. Az ő parancsa volt, hogy minden tíz falu építsen egy templomot. Ezáltal nem csak a helyi hitéletet, hanem a helyi közigazgatást is megalkotta. Tehát a Szent István-i mű lényege az építés. Akkor járunk el helyesen, ha belegondolunk abba, hogy mi következik a mi életünk és feladataink szempontjából az államalapítói műből; és ha mi is kis Szent Istvánok vagyunk a saját helyünkön. Azon a helyen, ahová az élet állított minket. Az ország akkor fog épülni, ha falvai, városai is épülnek. „Ezekkel a gondolatokkal jelentette be a KDNP elnöke, hogy Illés Attila polgármester a Fidesz és a KDNP színeiben újra polgármester-jelölt Miskén. „Azt gondolom, hogy akkor tudunk előre lépni, ha hasonló hullámhosszon gondolkodik az országgyűlés, a kormány, és a helyi települések. Ha együtt tudunk működni, márpedig Illés Attilával együtt lehet működni, akkor meg tudjuk valósítani azokat a beruházásokat, amelyek Miske minden polgárának hasznára szolgálnak.”

    (Forrás: Kalohírek)