Melege volt Kalocsának

2010. július 21.
Ossza meg ismerőseivel!

    A városokban elkezdték locsolni a főbb útvonalakat, permetkaput állítottak fel és ivóvizet osztottak a járókelőknek és az autósoknak. Kalocsán kevés a légkondicionált helyiség, ahová a hőség elől menekülhetnének a járókelők, de sajnos még az utakat sem locsolták.

    Az országos vörös riasztásra reagálva, a Fidesz-KDNP helyi aktivistái a hét legmelegebb napján, szombaton, a piactéren osztottak ásványvizet azoknak, akiknek muszáj volt a rekkenő hőségben kimozdulni otthonról. A reggel 9 órától 11 óráig tartó akcióban Török Ferenc polgármester-jelölt is részt vett. A kiosztott több mint 1200 palack, lehűtött ásványvíz jól esett az árusoknak és a járókelőknek is. A kezdeményezést egyértelműen pozitívan fogadták az emberek.

    „Nagyon jól esik ez a figyelmesség! Jó, hogy gondolt ránk valaki ebben a melegben!” – mondta el az egyik piaci árus. „A boltban szerettem volna vizet venni, de megláttam, hogy itt ingyen osztják, úgyhogy nem gondolkodtam egy percig sem, egyszerűen csak idejöttem. Teljesen jó ez a víz, finom, és a hőmérséklete is pont megfelelő” – mondta el egy középkorú hölgy, aki a ládákban található jégből is vitt magának útravalóul. A vízből jutott azoknak az autósoknak is, akik a rekkenő hőségben a város egyik legforgalmasabb kereszteződésénél álltak, míg átengedték a gyalogosokat.

    (Forrás: Kalohírek)