“Azonos értékek mentén tudunk együtt dolgozni”

2010. július 20.
Ossza meg ismerőseivel!

    Az ő személye képviseli leginkább azokat az elképzeléseinket a városra vonatkozóan, amit a KDNP szellemiségének megfelelő módon tudunk a választási programba beépíteni.” – nyilatkozta dr. Filvig Géza, a KDNP helyi csoportjának elnöke, aki hangsúlyozta, hogy az eddigi egyeztetések tapasztalatai azt mutatják, hogy azonos értékek mentén fognak tudni együtt dolgozni Török Ferenccel.

    „Már látjuk a garanciát arra vonatkozólag, hogy a KDNP az ezeréves érseki városban dominánsan fogja tudni érvényesíteni az elképzeléseit. A jövőben arra fogunk törekedni, hogy az önkormányzat jó kapcsolatot alakítson ki az érsekséggel, amely Kalocsa város javát szolgálja majd.” – mondta az elnök, aki bízik abban, hogy Török Ferenc az a személy, aki érdemes a város vezetésére. „A polgármester-jelölt már többször járt a KDNP tagságnál, akivel jó a kapcsolata. Több építő jellegű programot és elképzelést is a tudomására hoztunk, amelyekkel szemben Török Ferenc nyitott volt.” – fűzte hozzá Filvig Géza, aki elmondta, hogy a kampány időszakában azokat az értékeket hirdetik és hangoztatják majd, amelyek az országos politikában is tükröződve, a KDNP szellemiségéhez állnak közel. „Kalocsa város egyediségéből is adódóan, számunkra is fontos a munkahelyteremtés, valamint a fiatalok családalapítási kedvének a növelése, akár az önkormányzat támogatásával.

    Szeretnénk megállítani azt a folyamatot, amelynek során elöregszik és elnéptelenedik az a város, amely egyébként több kiaknázatlan lehetőséget rejt magában. Ebben a polgármester-jelölt is partner, mind a munkahelyteremtésben, mind a fiatalok visszacsalogatásában, amelybe az oktatás is jelentős szerepet kap. Szeretnénk olyan oktatást biztosítani helyben, hogy ne kelljen a fiataloknak vidékre menni és a későbbiekben pedig, a megszerzett szellemi tőkéjüket itthon tudják kamatoztatni.” – nyilatkozta Filvig, aki hangsúlyozta, hogy a helyi csoport tagjai egyhangúlag támogatják Török Ferencet.

    (Forrás: Kalohírek)