Az alagút legendája tovább él

2010. július 27.
Ossza meg ismerőseivel!

    – A műszaki átadás után sok munka vár még ránk, hiszen most következik az épület illetve azoknak a kiállításoknak a berendezése, amelyek a főúri életet, a vadászatokat, az alföldi szőlő- és borkultúrát valamint a hajósi szentbúcsú hagyományait mutatják be – mondta el dr. Felekyné Mohácsi Mária, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat osztályvezetője, a kastélyfelújítás projektvezetője.

    Az interaktív élménymúzeum több meglepetéssel is szolgál. Az egyik a legendás alagút bemutatása. A hajósiak úgy tartják, hogy a kastélyból alagút vezet egészen Szabadkáig, vagy ha odáig nem is, a közeli Szentháromság-szoborig biztosan.

    – A bátrabb látogatók lemehetnek majd a mintegy 3 méter hosszan feltárt, egy közeli kúthoz vezető, kitéglázott alagútszakaszba. A legendából egyelőre ennyi vált valósággá a felújítás következtében, hiszen elsődleges cél a kastély látható, felszíni részének eredeti szépségében történő helyreállítása, ami meg is valósul. Akik mostanában Hajóson jártak, láthatták, hogy kívülről is sokat változott az épület: eltűnt az eddigi sárga szín, a kastély visszanyerte 1767-beli, törtfehér színét.

    (Forrás: Kalohírek)