A sport kiemelt figyelmet érdemel

2010. július 31.
Ossza meg ismerőseivel!

    Az egyesületi vezetők kifogásolták, hogy a városban nincs sportorvos, így a több száz igazolt versenyzőnek Bajára, vagy Kiskőrösre kell utaznia a vizsgálat miatt. Többen szóvá tették, hogy a városban élő diákokkal foglalkozó sportegyesületeknek esetenként bérleti díjat kell fizetniük, amennyiben az önkormányzat intézményeiben bérelnek helyet az edzésekhez. Megállapították, hogy a sportcsarnokok rendkívül rossz állapotban vannak. Felújításukon túl szükség volna egy új, multifunkcionális rendezvényházra, ahol nemcsak sportrendezvényeket – például felnőtt válogatott mérkőzést -, hanem koncerteket, kiállításokat, valamint a szalagavató bálokat is meg lehetne tisztességes körülmények között tartani.

    Török Ferenc ígéretet tett a sportvezetőknek, hogy megválasztása esetén az önkormányzat megduplázza a sportegyesületek pénzügyi támogatását. Továbbá elkötelezettséget vállalt, hogy az egyesületek és az önkormányzat között rendszeres párbeszéd lesz.

    Többségében elfogadták Czene Attila Kalocsán tartott előadásában említett, sporttal kapcsolatos törvénymódosításokat. Ezek közül kiemelkedik, amely lehetővé teszik, hogy a helyi vállalkozók a társasági adójuk jelentős részét Kalocsán, az utánpótlás intézményrendszerének fejlesztésére fordítsák. Török Ferenc a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje ebben is együttműködést ajánlott és egyben segítséget kért a szervezet vezetőitől, hogy minél több helyi vállalkozót lehessen bevonni a város sportjának támogatásába.

    (Forrás: Kalohírek)