A Máért a magyar szervezetek fóruma

2010. június 27.
Ossza meg ismerőseivel!
    A KDNP elnöke hozzátette: ha úgy látják, hogy az identitásuk a Máért kereteibe belefér, szeretettel látják őket, ha viszont úgy, hogy a speciális identitásuk ebbe nem fér bele, akkor keresnek más fórumot, ahol a lehető legszorosabban együtt tudnak működni. A Híddal számtalan más kapcsolattartási lehetőség van, hozzátéve: örülne, ha a Híd a magyar identitását hangsúlyozná, és minél szorosabban együttműködne a magyar kormánnyal.

     

    Semjén Zsolt szerint létfontosságú, hogy a magyar közösségeknek a határon túl olyan politikai szervezeteik legyenek, amelyekben nemcsak járulékos jegy, hogy érzékenyek a magyar kérdésekre, hanem fundamentumuk, hogy magyarnak vallják magukat. Ha feladnák, hogy etnikai pártok is legyenek a határon túl, akkor magyar politikusok ideológiai alapon integrálódnak román, szlovák pártokba, ezzel pedig a magyarság politikai képviselete véget érne.

    Teljes tévedés, hogy a Máért döntene a támogatásokról – mondta Semjén Zsolt egy másik kérdésre válaszolva. A Máért politikai egyeztető fórum, amely egyetlen forintról sem rendelkezik; pályázni különböző támogatásokra a Szülőföld Alapnál lehet, amit bárki megtehet.

    (Forrás: MTI)