Várhatóan lesz KDNP-s alelnöke a parlamentnek

2010. május 05.
Ossza meg ismerőseivel!

    Az estébe nyúló, több mint 3 és fél órás egyeztetésen megállapodtak a pártok abban, hogy nem változik a parlament alelnökeinek száma. Az öt alelnök közül hármat ad a kormányt alakító Fidesz-KDNP frakciószövetség, kettőt pedig az ellenzéki pártok delegálnak.

    Harrach Péter elmondta, a KDNP a frakcióban egyetértés körvonalazódik a leendő alelnök személyéről, de döntés később születik majd, s addig nevet sem szeretne elárulni.

    A frakcióvezető szólt arról is, hogy minden parlamenti bizottságnak lesz legalább egy kereszténydemokrata tagja, de lesz olyan testület, ahová várhatóan több tagot is delegálhatnak majd. A következő feladat a bizottsági tagok kijelölése, a szerdai megállapodás és a Fidesszel folytatandó egyeztetés után derül az ki, ki lehet kereszténydemokrata színekben bizottsági elnök, illetve alelnök – fűzte hozzá.

    Harrach Péter közlése szerint szerdán a KDNP frakció 36 taggal alakult meg. A frakcióvezető mellett döntöttek a képviselőcsoport helyettes vezetőjéről is, aki ismét Rubovszky György lett. Frakcióigazgatónak Latorcai Jánost választották meg.

    A parlament jegyzőjének Móring József Attilát javasolják majd a kereszténydemokraták.

    (Forrás: MTI)