Orbán Viktor bemutatta a nemzeti ügyek kormányát

2010. május 03.
Ossza meg ismerőseivel!

    Kifejtette, hogy Magyarországnak olyan kormánytagokra van szüksége, akik meg tudnak felelni, a már említett új politikai és gazdasági rendszer megalapításának, követelményeinek. Hozzátette ezek az emberek megfelelő kvalitásokkal és jártassággal rendelkeznek, tapasztalt vezetők. Készen állnak arra, hogy politikai vezetőként viselkedjenek, azaz döntéseket hozzanak, és azokért vállalják a felelősséget.

    A miniszterelnök-jelölt ezt követően személy szerint is megnevezte leendő kormányának tagjait. Így a Nemzetgazdasági Minisztériumot Matolcsy György, a Belügyminisztériumot Pintér Sándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot Fellegi Tamás irányítja majd. A nemzeti erőforrásokért Réthelyi Miklós, a külügyekért Martonyi János lesz felelős. A Honvédelmi Minisztérium vezetője Hende Csaba, míg a vidékfejlesztési miniszter Fazekas Sándor lesz. Semjén Zsolt az Orbán-kormány miniszterelnök-helyettesi posztjának várományosa. Mint ismert, az előző héten Orbán Viktor két személyt már megnevezett a kabinetből, Navracsics Tibor a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, kormányfőhelyettesként, Varga Mihály pedig államtitkárként a Miniszterelnökséget vezeti majd.

    Matolcsy György irányítja a Nemzetgazdasági Minisztériumot. Tőle a gazdaság talpra állítását várják a magyar emberek, hogy „sereghajtóból ismét éllovasok legyünk” – mondta indoklásul Orbán Viktor. A leendő miniszterelnök elmondta, hogy a külügyminiszterként már korábban megnevezett Martonyi Jánostól azt várják az emberek, szerezze vissza az ország nemzetközi tekintélyét.

    A belügyminiszter Pintér Sándor lesz. Az ő feladata a közrend és a közbiztonság helyreállítása lesz. „Nincs vesztegetni való idő” – mondta Orbán. Pintér mellett a tapasztalata szólt – tette hozzá.

    Fellegi Tamás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítója lesz. Feladata lesz a közvagyon védelme, annak bizonyítása, hogy az állam is lehet jó gazda.

    Réthelyi Miklós professzort a nemzeti erőforrás minisztérium élére kérte fel Orbán Viktor. A leendő miniszterelnök elmondása szerint Réthelyi az új kormány legtapasztaltabb tagja, korábban az Antall-kormány népjóléti tárcájánál is dolgozott.

    Fazekas Sándor lesz a nemzeti ügyek kormányának vidékfejlesztési minisztere. „Az emberek azt várják tőle, hogy végre legyen valaki, aki a vidéket talpra állítja!” – hangsúlyozta a Fidesz-elnöke.

    Orbán Viktor Hende Csabát a Honvédelmi Minisztérium vezetőjének kérte fel. A választók azt várják Hendétől, hogy véget vessen annak, hogy a honvédelem a bűnügyi krónikák főszereplője legyen.

    Mint ismert: Orbán Viktor múlt héten Navracsics Tibort a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium irányítására kérte fel, egyben miniszterelnök-helyettes is lesz.

    Varga Mihályt kérte fel a Miniszterelnökség vezetőjének Orbán Viktor.

    A leendő miniszterelnök Semjén Zsoltot miniszterelnök-helyettesnek kérte fel.

    (Forrás: kdnp.hu)