Minden magyar embert meg fogunk védeni

2010. május 29.
Ossza meg ismerőseivel!

    A magyar nemzet közjogi értelemben egyesült – utalt az állampolgársági törvény módosítására a KDNP elnöke. Az a magyar nemzet, amely eddig is egy volt, az most közjogi értelemben is eggyé vált. Minden magyar, aki az egykori történelmi Magyarországról származik és beszéli a magyar nyelvet, az egyéni kérelemre, gyorsított eljárásban megszerezheti a magyar állampolgárságot. Nem korlátozott, nem másodosztályú állampolgárságot. Egy magyar nemzet van és egy magyar állampolgárság – jelentette ki Semjén Zsolt.

    Égbekiáltó botrány, hogy a Vajdaságban egy szlováknak lehetett szlovák állampolgársága, egy románnak román, egy horvátnak horvát állampolgársága, csak az őshonos, államalapító magyarságnak nem lehetett magyar állampolgársága – emlékeztetett a pártelnök.

    Semmiféle veszélyt nem jelent, ha a Pilisben egy szlováknak van szlovák állampolgársága – Isten éltesse! – egy gyulai románnak román, vagy egy nyíregyházi ukránnak ukrán állampolgársága. Elvárjuk, hogy a határainkon túli magyarságnak lehessen magyar állampolgársága – közölte Semjén Zsolt. Nemzettársaink így polgártársaink lehetnek. Isten hozott közénk erdélyiek, felvidékiek, kárpátaljaiak, délvidékiek. Mindezt a ti segítségetekkel értük el – tette hozzá.

    Soha nem látott nemzeti egység nyilvánult meg a parlamentben a határainkon túli magyarok állampolgársága ügyében, csak Gyurcsány és két tettestársa szavazott a magyar nemzet ellen. A gyurcsányizmus ezzel végleg a történelem szemétdombjára került – állapította meg a KDNP elnöke.

    A magyarellenes Fico-Slota kormánypolitika keltette feszültségre utalva Semjén Zsolt felhívta a figyelmet, hogy ne keverjük össze a szlovák kormányt a szlovák néppel. “A szlovák nép felé a kezünk ki van nyújtva.” Történelmi sorsközösségben élünk a szlováksággal, történelmi sorsközösségre vagyunk ítélve – mutatott rá.

    Mindenkivel megpróbálunk szót érteni, de soha többé nem fogjuk feladni nemzeti és emberi jogainkat. A második Orbán-kormány minden magyar közösséget és minden magyar embert meg fog védeni, bárhol is éljenek a világon – jelentette ki a KDNP első embere.

    Szellemi védőpajzs véd minket, az örök magyarok szellemi védőpajzsa: Szent István, Szent László, Mátyás király csillagai utat mutatnak.

    Mi az egyetemes magyar nemzetnek vagyunk felelősek. Térben és időben: őseinknek és utódainknak. Megdöntöttük a gyurcsányizmust, megalakítottunk a nemzeti együttműködés rendszerét. Isten segítségével, a ti segítségetekkel felépítjük Magyarországot a romokból. Úgy legyen – zárta beszédét Semjén Zsolt.

    (semjenzsolt.hu)