Évezredes értékrend

2010. május 05.
Ossza meg ismerőseivel!

    A Fidesz-KDNP kétharmados többségét a választópolgárok akarták és akarják, ezt a többséget ők legitimálták – hangsúlyozta Semjén Zsolt a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti képviselőcsoportjának alakuló ülésén az Országházban.

    A KDNP elnöke kiemelte: az MSZP-SZDSZ kétharmados többségére korábban senki nem szavazott, az nem a választópolgárok akaratából, hanem két párt politikai paktumaként jött létre. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP-szövetség kétharmada mögött a választópolgárok egyértelmű akarata áll. Hozzátette: szövetségük részint értékalapú együttműködés, de azt a magyar társadalom és történelem legitimálta.
        
    Semjén Zsolt a frakciószövetség nagy létszámáról szólva úgy fogalmazott: „ez a karéj, ami körülfog” lelki értelemben is nagyon szép kárpótlás azért, amit az elmúlt években az MSZP-SZDSZ bukott képviselőitől kaptak.
        
    A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke kijelentette: nem csak annyian vannak, mint ahányan a teremben ülnek, „van felettünk egy égi frakció” – Varga László, Isépy Tamás vagy az 1947-es parlamentből Barankovics István – sorolta a neveket. Mint mondta: e frakció tagjai ugyan fizikailag nem lehetnek jelen, de lelkileg igen, s ez különleges erőt ad mindannyiuknak

    Felidézte, hogy egykor Varga László, aki 2002 és 2003 között volt a párt elnöke, arra a kérdésre, hogy van-e értelme újraszervezni a KDNP-t, három igennel válaszolt. Mint mondta, egy európai ország, így Magyarország politikai palettája csonka lenne, ha nem lenne egy olyan politikai erő, amely tételesen vállalja a történelmi keresztény egyházak társadalmi tanításának politikai képviseletét. A második igen arra vonatkozott, hogy ne lehessen még egyszer egy olyan „szélhámos társaság”, amely ezen név alatt, megtévesztve szavazókat visz el a jobbközépről valami egészen más irányba.
        
    Végül, a harmadik igen létjogosultságát a jelen történései igazolják, a KDNP újraszervezésével és a Fidesszel való szövetség megkötésével ugyanis egy olyan politikai konstrukciót tudtak létrehozni, ami a magyar történelemben és az Európai Unió történetében is példátlan. E szövetség, mely stabilan az abszolút többség feletti támogatást tud maga mögött, létrehozta azt a politikai csodát, hogy több, mint kétharmaddal lehetnek jelen az Országgyűlésben – mondta a pártelnök.  
        
    Semjén Zsolt kifejtette: a Fidesz biztosítja gyűjtőpártként a széles támogatottságot, a KDNP pedig azt az évezredes értékrendet, ami a politikai „forrásvidékét” jelenti az egész polgári-konzervatív-keresztény-nemzeti oldalnak.
        
    A KDNP elnöke az Országház Felsőházi termében tartott ülésen hangsúlyozta: elkötelezettek ezen szövetség és „a bajtársi hűség” mellett, a Kereszténydemokrata Néppárt készen áll arra, hogy ma is betöltsék azt a történelmi küldetést, amire 66 év kereszténydemokráciája kötelezi.

    (Forrás: MTI)