A kormány tagja lesz Semjén Zsolt

2010. május 05.
Ossza meg ismerőseivel!

    Orbán Viktor miniszterelnök május 3-án jelentette be, hogy Matolcsy György vezeti a Nemzetgazdasági Minisztériumot, Martonyi János a külügyi tárcát, Pintér Sándor lesz a belügyminiszter, Fellegi Tamás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítója, Réthelyi Miklós a nemzeti erőforrásokért felelős tárcavezető, Fazekas Sándor a vidékfejlesztési miniszter, Hende Csaba a honvédelmi, Navracsics Tibor pedig a közigazgatásért és az igazságügyért felel majd kormányfő-helyettesként. Orbán Viktor bejelentette azt is, hogy Varga Mihály a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, Semjén Zsolt pedig általános miniszterelnök-helyettes lesz.

    A térség országgyűlési képviselőjét jövőbeni feladatairól kérdezte a portál, aki elmondta, mindamellett, hogy a felkérésnek közjogi relevanciája van és különös megtiszteltetés számára, azt mutatja, hogy jelentős súllyal bír a Kereszténydemokrata Néppárt és a Fidesz együttműködése. Mindezt csak tovább mélyíti a jövő héten kötendő átfogó megállapodás a két párt közt, akik közösen elsöprő többséggel nyerték meg a választásokat.

    „A nemzetpolitika természetszerűleg közel áll hozzám. Fontosnak tartom, hogy a Fidesz-KDNP kormány az első törvények között adja meg a határon túli magyarságnak az állampolgárságot. Jóvá kell tennünk, hogy a szocialista kormány annak idején közjogi értelemben kirekesztette a határon túli magyarokat a nemzetből.” – nyilatkozta Semjén Zsolt országgyűlési képviselő, aki emellett fontosnak tartja a családpolitikai intézkedéseket is. Mint mondta, az év végi adótörvények alakításánál a családi jövedelemadózás irányába szeretnének elmozdulni, ami az ország népesedése szempontjából létfontosságú. „Az általunk képviselt családpolitika mindenkinek a javára válik, hiszen a most fiatal és középkorú embereknek nem lesz miből kifizetni a nyugdíját, ha továbbra is ilyen kevés gyermek születik. Az európai tapasztalatok azt mutatják, hogy a családi adózás képes javítani a demográfiai helyzeten.” – mondta el Semjén Zsolt, aki továbbra is Kalocsáért és a térségért kíván munkálkodni.

    „Természetes, hogy amikor valaki pozícióba kerül, nem felejtheti el azokat, akiknek a mandátumát köszönheti, és akik szeretetükkel és munkájukkal támogatták. Számomra természetes, hogy minden olyan kérdésben, ami választókerületemnek a javát, fejlődését szolgálja, segítséget nyújtok. Nem Budapestről szeretném megmondani, hogy milyen irányba induljanak el a fejlődések a térségben, de a helyi közösség érdekeit szem előtt tartva támogatom Kalocsa és környékét abból a pozícióból, ahová az itt élők szeretete és támogatása juttatott.” – mondta a miniszterelnök-helyettes.

    (Forrás: Kalohírek)