A kettős állampolgárság megadása erkölcsi kötelesség

2010. május 03.
Ossza meg ismerőseivel!

    A kereszténydemokrata politikus az Orbán-kormány majdani minisztereit bemutató budapesti sajtóeseményt követően az MTI kérdésére azt mondta, hogy általános miniszterelnök-helyettesként széles feladatkörrel bírhat majd.     
        
    Hozzátette: az általános miniszterelnök-helyettes munkájába várhatóan „minden politikai jellegű feladat” beletartozik majd. Megerősítette, hogy lesz a Fidesz és a KDNP között egy szerződés a kormány működési rendjéről, és ebben mindent részletesen rögzítenek majd.    
     
    Megbízatását illetően Semjén Zsolt annyit mondott: „mindig is foglalkoztam nemzetpolitikai ügyekkel és a jövőben is szívesen teszem ezt”. Mint mondta: bizonyos egyházpolitikai kérdésekkel is örömmel foglakozna majd, hiszen az egyházak ügyének képviseletét kereszténydemokrata politikusként kiemelt feladatának tartja.
        
    Újságírói kérdésre válaszolva kiemelte, a határon túli magyarok számára a kettős állampolgárság biztosítása erkölcsi kötelesség, különösen 2004. december 5-ike, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás óta.  

    (Forrás: MTI)