A katolikus oktatás célja, hogy keresztény értelmiséget neveljen

2010. május 17.
Ossza meg ismerőseivel!

    A díjat évről évre Kunszt József egykori érsek kinevezésének évfordulója alkalmából veheti át a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye, a Főegyházmegye területén működő szerzetesrendek, illetve a Kalocsa Város Önkormányzata által fenntartott iskolák egy-egy pedagógusa.

    „A mai ifjúság sokkal inkább rászorul a nevelésre, hiszen a nagy információs áradatban erről elfeledkezünk. A katolikus oktatás nemcsak informálni, hanem transzformálni is szeretne. Társadalmunkban nemes gond az ifjúság jobb irányba terelése, ezért még nagyobb szükség van kiváló pedagógusokra és tanítókra.” – mondta el a portálnak dr. Bábel Balázs érsek.

    Az ünnepségen Pápai Lajos győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Oktatásügyi Bizottságának elnöke mondott beszédet, aki hangsúlyozta: „Mikor az egyház az evangéliumot hirdeti új és új nemzedékeket vezet Krisztushoz. Bekapcsolja őket a keresztény életbe, a kegyelem életébe. Egyben kultúrát is nevel és az életet is átalakítja. Pontosan ettől katolikus egy iskola. Nem fél az igazságtól, a párbeszédtől, semmiféle értéktől. Tudja, hogy küldetése van az evangélium által és az egész embert kell elérnie.” – a megyéspüspök szerint a katolikus oktatás célja hogy keresztény értelmiséget neveljen.

    Bővebben a Kalohírek oldalán olvashat.