Ne üljenek fel a szocialisták „elkeseredett hazugságainak”!

2010. április 19.
Ossza meg ismerőseivel!

    György István szerinte szervezett akcióról van szó. Mint mondta: nemcsak Kőbányán fordulnak elő ilyen esetek, tudomása van róla ugyanis, hogy Kispesten, Pestimrén és Pesterzsébeten is hasonló módszerekkel próbálkoznak, és igyekeznek a választókat megtéveszteni.
        
    Kérdésre válaszolva kifejtette: hétfőn hoznak döntést arról, hogy tesznek-e jogi lépéseket az ügyben. Rámutatott: a választási bizottsághoz akkor lehet fordulni, ha bejelentésüket hangfelvétellel tudják alátámasztani, ilyen viszont egyelőre nincs a birtokukban. Ha azonban sikerül egy ilyen rögzített felvételt megszerezniük, megteszik a jog lépéseket.
        
    Arra a felvetésre, hogy ezekben a telefonhívásokban konkrétan az MSZP-re hivatkoznak-e, György István elmondta: a második fordulóban való részvételre buzdító hívásokban bemutatkozik a szocialisták kőbányai kampányfőnöke. A másik típusú hívások esetében nem hallott ilyen bemutatkozásról.
        
    Kiemelte, az első fordulóban a fővárosiak is a változás mellett döntöttek, „le kívánják zárni Budapest szétlopásának a korszakát”.
        
    György István ugyanakkor hangsúlyozta, a választás még nem dőlt el, nem mindegy ugyanis, hogy milyen felhatalmazással tud majd dolgozni az új kormány. A második forduló tétje ezért az, hogy milyen nagy nemzeti egység jön majd létre, és úgy tűnik, ennek a nemzeti egységnek mostanra egyetlen ellensége maradt, az MSZP, amely „mindenféle trükkökkel” igyekszik menteni a menthetőt – fűzte hozzá.
        
    A politikus arra kérte a választókat, ne üljenek fel a szocialisták „elkeseredett hazugságainak”, hanem –  ahol kell –  menjenek el szavazni a második fordulóban is, és „segítsék hozzá Magyarországot ahhoz, hogy minél szélesebb nemzeti egység tudjon létrejönni”.

    (Forrás: MTI)