Mindenkinek javára válik a választópolgárok döntése

2010. április 14.
Ossza meg ismerőseivel!

    „A választópolgárok mostani döntése politikai hovatartozástól függetlenül mindenkinek a javára válik, mert ez az elsöprő többség lehetőséget ad arra, hogy jobbra fordítsuk a nemzet sorsát.” – hangsúlyozta országgyűlési képviselőnk, aki ellenfeleinek is köszönetet mondott azért, hogy választókerületünkben tisztességesen zajlott a kampány.

    A Fidesz-KDNP 206 mandátumot szerzett a választás első fordulójában, a kétharmados parlamenti többséghez 258 képviselői hely szükséges. A párt jelöltjei, a még eldöntetlen 57 egyéni választókerület közül 56-ban az első helyről várják a folytatást.

    „Történelmi siker a Fidesz-KDNP választási győzelme, hiszen az első fordulóban 176 körzetből 119-et megnyertük. A választás második fordulójában minden erőnket ezekre a választókerületekre fogjuk koncentrálni. Ahhoz, hogy a nagy horderejű döntésekre felhatalmazást kapjunk fontos, hogy ezekben a kerületekben is Fidesz – KDNP győzelem szülessen, amelyre minden esélyünk megvan. Az a lendület, amellyel az első fordulót megnyertük, erőt ad ahhoz, hogy a második fordulót is hasonló eredménnyel tudjuk zárni.” – mondta el a portálnak Semjén Zsolt, aki az új kormányban betöltendő szerepéről még nem kívánt nyilatkozni.

    „Azt mondja egy székely népi bölcsesség, hogy előbb ejtsük el a medvét, aztán tárgyaljunk a szűccsel. Az alapvető hozzáállásunk az, hogy tisztességtelen lenne a választópolgárokkal szemben úgy kormányt felállítani, vagy pozíciókat osztogatni, hogy még vannak olyan választókerületek, ahol nem dőlt el a mandátum sorsa. Jelen esetben az a felelősségteljes, szerény és tisztelettudó álláspont, ha az egész ország véleménynyilvánítását figyelembe véve, a második forduló után állítjuk fel az új kormányzati struktúrát.” – hangsúlyozta Semjén Zsolt.

    (Forrás: Kalohírek)