Botrány az ORTT-ben

2010. április 21.
Ossza meg ismerőseivel!

    „A Kereszténydemokrata Néppárt felszólítja az Országos Rádió és Televízió Testületet, illetve annak soros elnökét, hogy semmiképp se kössön szerződést a Klubrádióval, amelynek a mai napon törvénysértően odaítélte azt a frekvenciát, amelyre a Magyar Katolikus Rádió is pályázott. Ezzel a szavazással ugyanis a Klubrádiónak két frekvenciája lett, a Katolikus Rádiót pedig elnémították a testület azon tagjai, nevezetesen Tímár János (SZDSZ), Gyuricza Péter és Ladvánszky György (MSZP), akik ezt a döntést meghozták”– áll a KDNP közleményében.

    Mindez nem csak morálisan elfogadhatatlan, hanem több szempontból is törvénysértő – hangsúlyozta a párt álláspontját Halász Zsuzsa.

    „Törvénysértő, mert olyan tag távollétében szavaztak, aki jelenleg külföldön kórházban fekszik, éppen ezért kérte a döntés elnapolását. Törvénysértő továbbá azért is, mert az általa benyújtott módosító javaslatot nem tekintették módosító javaslatnak.

    A döntés morálisan is elfogadhatatlan, mert a határozathozók egyike, Tímár János egy olyan párt delegáltja, amely a következő országgyűlésnek már nem lesz tagja, ennek ellenére veszi a bátorságot, hogy hosszú távra szóló döntésekbe avatkozzon bele. Mindez nem vet jó fényt a szocialista delegáltakra sem, nem jár messze az igazságtól az, aki a választási vereség miatti bosszújukat véli fölfedezni a történtekben. Az utolsó napokban is hűek maradnak az elmúlt nyolc év kormányzati stílusához, ahol módjuk nyílik, és addig, amíg lehet, rombolnak.

    Ezért is szánalmas Lendvai Ildikó MSZP elnök víziója a jobboldali médiaterrorról, hiszen a deviáns magatartásformákat propagálni mindig kész, a Gyurcsány-Bajnai-féle kormányzati rombolás hű médiatámogatójaként elhíresült Klubrádió megkettőzheti médiaerejét, míg a több, mint 6 millió katolikus magyar embernek szóló műsorok hangja elhalkul.  

    A fentiek miatt a KDNP bírósághoz fordul és minden törvényes eszközzel meg fogja akadályozni, hogy ez, a demokráciát megcsúfoló döntés valósággá váljon”– zárul a kommüniké.

    (Forrás: kdnp.hu)